MikeOl Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Witam :) Jestem zainteresowany http://gunfire.pl/product-pol-1152191046-Replika-karabinu-wyborowego-SNR25K.html mam pytania do użytkowników tej repliki; 1. Jaką prędkość wylotową mieliście na kulce 0,20g na stocku?? - podane jest 450fps a w sklepie na chronometrze było 420..? bardziej nad szybkostrzelność przekładam precyzję toteż myślę o kulkach 0,25-0,27g jaką firmę polecacie? 2. Co dokupić do tego zestawu na początek? myślałem o magazynku, okładkach na szyny ris(gdzie można dostać takie twarde z zabezpieczeniami przeciw przesuwaniu się?) i jakiejś optyce - tylko nie wiem jakiej a nie chciałbym przepłacać. Poza tym nie potrzebny mi jakiś potężny zoom skoro skuteczny zasięg repliki jest (chyba) 50m a będzie może ciut więcej (65m ?) możę x4 ? Preclufa za jakiś czas. 3. Czy to dobra podstawa do rozbudowy, czy firma A&K produkuje dobry towar? po jakimś czasie jak opanuje strzelanie z tej broni; na pewno będę chciał coś w niej zmienić, celność/moc/wygląd/cokolwiek-chciałbym wiedzieć czy jest sens inwestowania ok 1k w to wszystko, czy lepiej kupić coś w tym stylu ale innej firmy? Prosił bym o posty na temat bez zadawania pytań typu "a na co ci to czy tamto.." Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted May 6, 2011 Report Share Posted May 6, 2011 Więc tak, nie jestem użytkownikiem tej repliki więc nie odpowiem Ci na pytanie a pro po mocy, ale na drugą część pytanie mogę odpowiedzieć. Drogi kolego waga kulki nie ma wpływu na ROF tylko na zasięg i skupienie repliki, polecam kulki o wadze 0.28g od G&G, ponieważ nikt nie robi kulek 0.27g Osłony na szyny RIS dostaniesz w prawie każdym sklepie np: http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_215_206 Polecam ci lunetę 3x9 40, nawet jakąś chińską pokroju TASCO, jeżeli chcesz dodatkowy magazynek to dlaczego nie? Jak chcesz kupuj. A jako baza do tuningu A&K jest w miarę dobry, można wykręcić na przedłużonym V2 dość dobre osiągi. Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 (edited) dzięki o to mi chodziło ta luneta to możesz dać mi link do jakiegoś "mercedesa wśród najtańszych" ? ;) a co mi powiesz na temat nie zgadzających się fps na stocku w sklepie? sprzedawca powiedział że widocznie pierwsza partia była mocniejsza, czy to powinno odbić się jakoś na cenie produktu? bo gdybym chciał już te 450fps na 0,20g to jeśli użyję 0,28g to będę strzelał ~380fps? jaki to daje mi to średni zasięg efektywny? Zaproponował mi wymianę sprężyny na mocniejszą (wtedy będzie 450 tak jak w opisie produktu) jednak stracę gwarancję.. Czy nie lepiej już kupić sr14 bez gwarancji nowe z allegro(sprzedawca nazywa się vip replika firmy AGM cena 649zł ) za 200zł mniej i za te pieniądze kupić sprężynę i lunetę aby mieć te ~450fps? Okładki już znalazłem takie jakie mnie interesowały bo te gumowe to jakaś lipa.. Edited May 7, 2011 by MikeOl Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Tu masz tanie lunety: http://www.taiwangun.com/optyka_lunety-c020001.html Moim zdaniem te 420FPS to coś za mało na tę replikę, coś jest nie tak ze szczelnością. Na kulkach 0.28 będziesz strzelać celniej ale mniej (o jakieś 2m) niż na kulkach 0.2, ale ile poleci kulka dokładnie Ci nie powiem bo nie mam bladego pojęcia. Kup z gwarancję jeżeli nie znasz się na GB, jeżeli coś Ci padnie sklep ci to naprawi, a bez gwarancji ponosisz koszta naprawy i części, a te 30 FPS jest warte tyle zachodu? Quote Link to post Share on other sites
DevonSix Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Mam taką SRkę, ale z Taiwanguna. Bez tuningu raczej nie poszalejesz. Jeżeli nie chcesz zwiększać mocy to lepiej kup jakąś emkę na 5.56, czyli np. M4, M16. Łatwiej o magi, więcej osób takie ma. Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted May 22, 2011 Author Report Share Posted May 22, 2011 dobra kupiłem z gwarancja, jak na razie strzela ok 40m na 0,25 kulki gunfire, pobawię się trochę na stocku a ptem tuning na parasnajperkę Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts