KubonMan Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Witam Mam full stock AKMa cymy 048 i chciałbym w nim poprawić supienie i celność , czytałem troche na forum o lufach i zdecydowałem się na SYSTEME 6.04 455mm, dotychczas używałem kulek Guardera - czy one będą dobre do tej precki ?czy lepiej używać innych ? jak tak to jakich ? Do lufy zamierzam kupić jeszcze gumke hop siup - i wybrałem gumke czarna guardera - będzie ona dobrze kręcić w tej cymie? (410fps) Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 O ile lufa jest ok to gumkę bym kupił inną. Silikon Systemy będzie kręcił zdecydowanie lepiej niż czarny guardera. Czarne guardery raczej używa się w mocniejszych replikach, na pewno nie poniżej 450fps. Kulki guardera będą ok, ale pożycz od kumpli kulasy innych firm bo może nimi będzie strzelać lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 (edited) Czarne Guardery polecane są od 430FPS wzwyż, więc w twoim przypadku lepiej przezroczystego. Do lufy Systemy polecam kulki G&G. *you-dash ubiegłeś mnie. Edited May 7, 2011 by Wolfran Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Lufa ok, gumy poszukaj Systemy. Kulki nadaja sie, mozesz tez sprawdzic G&G albo Madbull 0,25/0,28 Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 A czarny guarder jest kapryśny nawet przy 430+ fpsach... Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Dokładnie, ja mam +/- 480 fps (mierzone na oko ;P, chrono bedzie w przyszłym tyg) i będę musiał kupić sylikon systemy, niby nie jest źle ale mogło by być lepiej ;P Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted May 7, 2011 Author Report Share Posted May 7, 2011 Dzieki za odpowiedzi :D Tylko szkoda że zbrojownia nie ma w ofercie gumek od systemy bo właśnie w tym sklepie kupuje części i chciałem wszystko za jednym zamachem bo biore jeszcze kulki , miernik i inne duperele. Ale mają tam przezroczystą silikonową też guardera ma z nią ktoś jakieś doświadczenia ? :) Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Ja mam, działa na 330 FPS w G3 RAS, i jest dobrze fakt że mały przebieg i łatwo go uszkodzić przy montażu. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 (edited) To mam teraz mały dylemat bo replika ma lekko powyżej 400 FPS i ten Guarder może okazać sie za miekki. Jaką gumke HU możecie mi polecić ze zbrojowni własnie do 400-420 FPS ? Edited May 8, 2011 by kamil_17 Quote Link to post Share on other sites
VasiLiev Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 ja w CM.040 używam czarnej guardera i wszystko śmiga jak powinno ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Systemki są dostępne na madonionie i ASG SHOP, ale lepiej poszukać zielonej G&G, najlepsza gumka. Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted May 8, 2011 Author Report Share Posted May 8, 2011 A miał ktoś doświadczenia z czerwoną gumką King Arms ? Kolega ma i mówi że jest dobra Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted May 9, 2011 Author Report Share Posted May 9, 2011 Mam do wyboru 2 gumki Czarna systema czy czerwona KA ? Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Czarna systema. Dlaczego dowiesz się w temacie o gumkach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts