Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Otworzyłem nowy temat bo nie mogłem nigdzie znaleśc rozwiązanie mojego problemu

Jakiś czas temu postanowiłem kupic nową gumkę hopsiup do mojej repliki(aks-74n boyi) , przeczytałem parę poradników obejrzałem na YT jakieś instruktarze kupiłem gumkę (king arms czerwona 60-tka) i zabrałem się za robotę .

Po założeniu postanowiłem przekonac się jak to "cudo" będzie teraz strzelac ........ i tu zaczął się dramat, kulka nie przechodziła przez gumkę hop up....., nie wiele się namyślając rozebrałem wszystko złożyłem znowu i to samo kulka się nie przeciskała ( czynnośc rozbierania i składania powtarzałem setki razy za każdym razem coś poprawiając np. wsadzając gumkę głębiej płycej , z dystanserem i bez niego wszystkie moje kombinacje alpejskie zawiodły .

Z pianą na ustach przeszukiwałem to forum , radziłem się wujka google i cioci Youtube .

Dzisiaj postanowiłem podejśc do tematu ponownie poświęciłem kolejne 3h na kombinacje aż w końcu delikatnie mówiąc szlag mnie trafił, bo kulka dalej klinowała się w gumce , i tu nasuwa się moje pytanie , co to może byc , bo mi już ręce opadły i mam ochotę tę gumkę wywalic przez okno i na nią nie patrzec , chyba że ktoś z forumowiczów wie w czym tkwi diabeł.

pozdrawiam

Posted

Kumpel kupił tą samą gumkę do p90, jest ona dość twarda czyli raczej do mocniejszych replik, oczywiście problem ten sam kulka się zatrzymuje w gumce, moim zdaniem sprawe by tu załatwiła dłuższa dysza ścięta na końcach, żeby głębiej wepchnęła kulke przed wystrzałem, taniej będzie kupić inną gumkę.

Chociaż podobny problem miałem z chwaloną gumką systemy, kulki zacinały się w komorze, wymieniłem na fioletowego promyka i żadnych problemów. Wniosek mój jest jeden: nie każda gumka lubi każdą komorę

pozdrawiam

kostek

• 2 weeks later...
Posted

Miałem podobny problem przy montażu czerwonych MadBulli, każdorazowo pomogła wymiana sprężynki dosyłacza.

Po tym zabiegu kulka powinna trafić na swoje miejsce, a i dysza będzie poprawnie dociśnięta do gumki.

Koszt kompletu sprężynek to jakieś 6-10 zł.