tymbarkPL Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 (edited) Hejho wszystkim! Jest to mój pierwszy temat pod względem tuning/upgrade i mam nadzieje ze wszystko będzie ok. Zamówiłem sobie Maruzen APS Type 96 Spring Rifle i będę tuningował ją do 500fps Części które planuje zamówić: JP 500fps Cylinder Set Maruzen Vanishing Silencer PDI 6.01mm Inner Barrel King Arms Light Weight Trigger PDI Hop Up Chamber Maruzen Ball Joint Bipod Chyba będzie dobrze jeżeli to zamówie co? Bo nie wiem czy trigger nie kupić inny, bo jak czytałem to 60/40 mówi ze spokojna głowa, no ale wole się dopytać u was. :cool::) pozdrawiam Edited May 10, 2011 by tymbarkPL Quote Link to post Share on other sites
pabloo93 Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Jak już kupujesz maruzena i lufę PDI to pewnie stać Cię i na Zt od LayLaxa "gumka HU systemy komora HU PDI Gł cylindra LL cylinder LL teflonowany Tłok LL sprężyna m170 guardera prwadnica sprężyny LL Zero trigger LL Śrubka cylindra (od rączki) PDI Barrel spacery LL" Skopiowany najlepszy set jaki poleca Dex. Przeanalizuj co potem będziesz musiał wymienić tak czy inaczej. :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 bipod odpuść, badziew. Trigger git, to to samo co LL. Pominąłeś sporo drobiazgów ale kij, se poszukasz. Quote Link to post Share on other sites
tymbarkPL Posted May 10, 2011 Author Report Share Posted May 10, 2011 No słyszałem ze nie warto w bipod inwestować :>.... Jakie drobiazgi ominąłem ? Staram sie bardzo i bardzo dużo się w krotki czas nauczyłem i dowiedziałem i nie chciał bym robić na raty, dlatego proszę Cię o wypisanie mi drobiazgów, dzięki:) Quote Link to post Share on other sites
tymbarkPL Posted May 10, 2011 Author Report Share Posted May 10, 2011 (edited) Laylaxa nie mogę znaleźć ale znalazłem taka ładna :) http://shop.ehobbyasia.com/pdi-01-6-01mm-precision-barrel-for-maruzen-type-96-495mm.html Chyba jak najbardziej nie ? Edited May 10, 2011 by tymbarkPL Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Skoro zamawiasz komorę HU PDI to musisz też zamawiać lufę do AEG-a. Ta podana przez Ciebie jest dedykowana do APS96- nie będzie pasować do komory PDI. Do komory PDI będzie pasować taka lufa- link, długość 590mm, więc potrzebny tłumik, polecany jest King Arms 290mm. Generalnie, w dziale "karabiny wyborowe" jest dobry temat o tuningu tego Maruzena, którego dokonał Dexter. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 http://opforcemagazine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=81%3Aopforce-magazine-issue-2&catid=42%3Apolish-version&Itemid=429&lang=pl Szerszy opis, autorstwa Dextera, strona 65. Super dokładnie wszystko opisane. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts