Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

zwracam się z prośbą o identyfikację zakupionej kabury. Sprzedawca zapewniał ,że jest to oryginał. Przeciętna jakość wykonania (spodziewałem się czegoś więcej ze strony wizualnej) wzbudziła we mnie wątpliwości.

Na kaburze widnieją oznaczenia:

6280 LM-83

Glock 17/22

4602

Na panelu udowym brak jakichkolwiek oznaczeń.

Glock TM wchodzi bardzo ciasno nawet po maksymalnym odkręceniu śruby regulującej.

Zdjęcia (niestety jakość kiepska, aparat starszej generacji):

http://img828.imageshack.us/g/sdc10949y.jpg/

Z góry dziękuję za pomoc.

6280 nigdy nie widziałem, ale moja 6004 ma na wewnętrznej stronie panelu udowego tego... No własnie? Jelenia, daniela, czy innego łosia z napisem "SAFARILAND" po jednej stronie paska, napisy "SAFARILAND LTD, ONTARIO, CA, USA SEE USER GUIDE BEFORE USE SEEPACKAGE LABEL FOR FIT".

To właściwie jedyne zastrzeżenie z mojej strony, bo wygląda całkiem OK.

EDIT:

Powinna mieć jeszcze sygnowane klamry.

Edited by DT_Kuba

Moja własna głupota, że nie pytałem się, jaki to jest dokładnie model. Słysząc zapewnienia o oryginalności oraz będąc skuszonym bardzo atrakcyjną ceną trochę za bardzo się pospieszyłem.

Jestem już praktycznie pewien, że 6280 to model do pasa. Wychodzi na to, że kabura raczej jest oryginalna ale panel z pewnością już nie.

Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł potwierdzić moje przypuszczenia. Wolę mieć pewność zanim zacznę rozmawiać o zwrocie ze sprzedawcą.

Edit:

wrzucam dodatkowe zdjęcia po rozkręceniu kabury:

http://img840.imageshack.us/g/sdc10958.jpg/

Edited by Wojciech_G

Panel raczej jest kopią. Sam posiadam kopie "Safariland'a" i oba panele są identyczne. Po za tym oryginał płyty jest lepiej wykonany, mam porównanie u znajomych. Sam materiał też jest inny, bardziej matowy i o mniejszym rozwinięciu powierzchni (mniej chropowaty).