opos_93 Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 Jestem w posiadaniu MP5 od G&G, ale z G&G nie zostało wiele. W GB ostały się tylko zębatki, anty-reversal, kostka stykowa wraz z całym okablowaniem, no i silniczek. Te części mają przebieg ponad 30k kulek .Mój problem wygląda następująco. Używam batki VB-Power 9,6v 1600mAh. Zauważyłem ostatnio że akumulator zbyt szybko się rozładowuje, ale podłączony do innej repliki (sprawdzane na 2 replikach) działa bez żadnych oznak jakiegokolwiek rozładowania. Moja replika działa tylko wtedy kiedy bateria jest ponownie naładowana do pełna, ale cała sytuacja się powtarza, bateria szybko "pada" i jedyne oznaki to charakterystyczne "odbicie". Na innej replice dalej działa. Jedyną rzeczą którą w okablowaniu wymieniłem to styki silnikowe (na pozłacane) bo stare najzwyczajniej w świecie się połamały. To na pewno nie jest wina akumulatora. Dodatkowo dodam że GB był rozkładany ostatni raz ponad miesiąc temu, i działał bez zarzutów, te sytuację zaczęły się stosunkowo nie dawno (ok. 2 tyg temu). Rozłożenie GB na chwilę obecną nie wchodzi w grę ponieważ jedna część szkieletu jest pęknięta, replika jeszcze "jakotako" strzela no i niestety nie mam teraz pieniędzy na kupno nowego szkieletu. Wie ktoś co może być winowajcą całego zamieszania? Pozdrawiam, Opos Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted May 14, 2011 Report Share Posted May 14, 2011 (edited) Wyrzuć, okablowanie z bezpiecznikiem jeśli posiadasz, miałem to samo tylko, że w g36. (W razie jak nie zadziała to zawsze możesz zrobić po staremu i szukać dalej pomocy) Edited May 14, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
opos_93 Posted May 15, 2011 Author Report Share Posted May 15, 2011 A wie ktoś może czym to jest spowodowane? Ja jestem z natury ciekawskim człowiekiem i nie daje mi to spokoju :wink: Quote Link to post Share on other sites
gryzli47 Posted June 16, 2011 Report Share Posted June 16, 2011 Może być zbyt mocna sprężyna w stosunku do silnika. Silnik musi wtedy pobrać większy prąd z akumulatora, a akumulatory VB-Power nie są przystosowane do oddawania prądu o dużym natężeniu. Ponadto w zależności od miejsca pęknięcia GB (strzelam w ciemno, że to w okolicy duszy, a konkretnie miejscu śrubki nad dyszą), mogło wzrosnąć obciążenie-aby tłok wykonał cały cykl musi pobrać więcej prądu (nie mylić z napięciem). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts