Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SNR25K i precka w tłumiku

Recommended Posts

Witam

Chciałbym w jakiś znaczący sposób zwiększyć celność mojej repliki (tak wiem lepsze kulki, gumka hop) i mam pytania odnoście długości preclufy i chowania jej w tłumik; długość lufy wewnętrznej (stockowej) w mojej replice wynosi 390mm, chciałbym zamontować preclufę dłuższą i schować ją w tłumiku dźwięku tak aby jak najwięcej wykorzystać miejsca tz wstawić jak najdłuższą preclufę w stosunku do "uzyskanego miejsca" zakładając, że tłumik będzie miał ok 190mm to daje nam 580mm miejsca na lufę wewnętrzną

Co daje mi tak długa preclufa, jak to się przełoży na celność jeśli chciałbym wsadzić preckę 390mm a nie ~600mm ?

Co powinienem wiedzieć planując taki zabieg ?

Czy istnieje potrzeba blokowania/przytwierdzenia końcówki lufy wewnętrznej schowanej w tłumiku dźwięku i czym to najlepiej zrobić?

Czy połączenie gwintowe będzie na tyle wytrzymałe żeby chronić preckę przed nieprzewidzianymi uderzeniami tłumikiem o drzewo itp?

Czy dostanę preclufę ~600mm i jaką firmę doradzacie?

Gdzieś czytałem że za długa lufa osłabi moc repliki, jak najlepiej dobrać długość preclufy aby nie być na tym stratny przy stocku 400fps (na 0,20 - teraz strzelam 0,25 na ~40m w format a4) ?

Edited by MikeOl

w mojej replice jest długi cylinder więc na mocy nie powinno być dłużej straty, zastanawia mnie tylko bo już na allegro znalazłem tłumik:

http://allegro.pl/tlumik-dzwieku-mutus-eco-30x150-do-asg-i1621256281.html

co o tym sądzicie miał ktoś?

-po założeniu będę miał 540mm na preckę tylko trzeba będzie wziąść preckę krótszą 510mm max

Bo 7 cm między 580 a 510 nie powinny się odbić na celności a będzie łatwiej z tym biegać

Jak myślisz?

szukałem na forum o preckach ale ludzie często zakładają tematy pod swoją replikę więc i ja tak zrobiłem