Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

LMT defender 16 od ASG/KWA

Recommended Posts

Czołem.

1 czerwca będę zamawiał tą replikę, toteż mam do Was pytanie - czy ten model zostawić w stocku, tak jak jest, czy coś wymieniać? Wiem że ta firma jest jedną z lepszych na rynku, więc nie wiem czy jest sens wymieniać np. preclufę czy też komorę HU.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

-Myszur

Preclufe warto wsadzić promyka lub kmheada lub coś z wyższej pułki. Stockowa jest ciut gorsza od systemy.

Sprężyne w stocku możesz wsadzić jaka Ci odpowiada. Do 450+ fps warto zmienić tłok.

Komory hopup nie wymienisz. Jest ok. Dysza pasuje tylko do stockowej. Mozesz zmienić gumkę, mało która pasuje. U mnie stock źle kręcił, za to zielona g&g lepiej i pasuje po przycięciu o 2-3mm.

pozdrawiam

No dobra, dzięki.

Jaki akumulator do tej repliki polecacie mi najbardziej? Najlepiej ze strony www.specshop.pl, bo jakoś jutro będę robił tam zamówienie, więc wszystko chcę mieć w jednej przesyłce. Każdy grosz się dla mnie póki co liczy. :)

Nie za bardzo, kup lepiej jakiąś z balancerem. LiPOla trzeba od czasu do czasu naładować z balancerem, aby dłużej pożył.

Ja mam IMAXa B6 i sobie go chwale, ładuje Lipo / Li-ion / LiFe / NiMh / NiCad / Pb, do tego ma balancer.

Do tego mogę ładować z samochodu, jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, ale jak bym kiedyś zapomniał naładować batke, to szybkie ładowanie z samochodu i 2650mAh naładuje w nieco ponad 30min.

Tą ładowarkę co pokazałeś w życiu bym nie kupił. Kiedyś zmienisz batkę na inną i lipa, a mój IMAX naładuje wszystkie typy baterii.

Edyt. Tak się rozpisałem że ktoś już napisał o wspomnianym przeze mnie IMAXie ^^

Ja mam IMAXa z wbudowanym zasilaczem, coś takiego: http://allegro.pl/ladowarka-imax-b6-ac-b6ac-z-zasilaczem-fv-gw-i1607122648.html

Pozdro dla przedmówcy :)

Edited by robertrr

Najlepsza to niekoniecznie.

Lepiej dozbierać i kupić imax b6 lub turnigy accucel 6 (trzeba się liczyć jeszcze z kosztem zasilacza).

To do tego imaxa muszę jeszcze dokupywać jakiś zasilacz? Bo chyba będę w takim razie brał to:

http://allegro.pl/ladowarka-imax-b6-ac-b6ac-z-zasilaczem-fv-gw-i1607122648.html

Rozumiem że w zestawie będzie odpowiednia wtyczka do tej batki?

Dobra, nie doczytałem wcześniej w opisie na allegro, już sobie odpowiedziałem. :D Ale pytanie o zasilacz dalej aktualne.

Edited by Myszur