rafal321 Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 chcę kupić nową komorę hop up zastanawiam się nad http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=6119&name=MadBull_-_Komora_HopUp_Ultimate_-_M4,_M16 a http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_197&products_id=4623&name=King_Arms_-_Komora_HopUp_-_M4/M16 Quote Link to post Share on other sites
fojciech Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 jaką masz i dlaczego chcesz zmieniać? Quote Link to post Share on other sites
rafal321 Posted May 26, 2011 Author Report Share Posted May 26, 2011 (edited) stokowa CA starą wersje (czarne pokrętła) bo na sprężynie 120 Guardera na chrono pokazuje mi 340 fps czy da się jakoś uszczelnić czy muszę kupić Edited May 26, 2011 by rafal321 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 To raczej nie wina komory... Quote Link to post Share on other sites
rafal321 Posted May 27, 2011 Author Report Share Posted May 27, 2011 cylinder nie szczelny ?? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Sprawdzałeś szczelność całego układu? Dobrze założyłeś cylinder? Czy otwór jest od strony prowadnicy czy głowicy tłoka? Wymieniałeś jakieś inne części w GB czy tylko sprężynę? I co to za replika? Quote Link to post Share on other sites
rafal321 Posted May 27, 2011 Author Report Share Posted May 27, 2011 (edited) jest to m15a4 CA zmieniłem tylko sprężynę. nie sprawdziłem szczelności jak się to sprawdza? kolega składał mi całość który zna się na tym Edited May 27, 2011 by rafal321 Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Składa się zespół cylindra (głowicę, cylinder, dyszę i tłok z głowicą) zatyka się palcem dyszę, wkładasz tłok i próbujesz go przepchnąć tak jak w strzykawce. Jeżeli pójdzie bez oporów znaczy że coś nie tak, trzeba po kolei sprawdzać co, powinien się zatrzymać w pewnym momencie. Sprawdź jeszcze czy gb albo głowica nie pękła. Quote Link to post Share on other sites
rafal321 Posted May 27, 2011 Author Report Share Posted May 27, 2011 szkielet jest lekko pęknięty to może być przyczyną?? Quote Link to post Share on other sites
DevonSix Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Zależy. Jeżeli głowica cylindra jest mimo wszystko w dobrym miejscu, nie powinno to mieć znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Podpinam się do tematu, gdyż sądzę, że nie ma sensu zakładać kolejnego. Także zacznijmy od tego, że obecnie posiadam komorę KA. Szczelność bardzo dobra, lecz komora nie współgra zbyt dobrze z moimi magami ( Mid-cap Magpul PTS 120 bb ) i potrzebuję komory o podobnej szczelności, bez dziwnych odchyłów z podawaniem na różnych magach. Swoją uwagę zwróciłem na komorę Madbulla i dlatego, chciałbym się dowiedzieć od użytkowników tejże komory, czy dorównuje ona szczelnością King Arms`owi i czy nie ma problemów z magami ( szczególnie magpul`owskimi ) ? Dodam, że replika w jakiej chciałbym zamontować komorę to Enforcer od G&P. Quote Link to post Share on other sites
fojciech Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 komora sama w sobie nigdy nie bedzie szczelna, weź tą co miałeś czyli G&P i zobacz jak strzela Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 (edited) Zgadzam się z fojciechem. Komora sama w sobie nie jest szczelna, musi być ona w miarę ciasna tak, żeby dociskać gumkę HU do lufy, wtedy powietrze nie ucieka na tym odcinku. Jeśli ma się trochę umiejętności to spokojnie można kupić zwykłą komorę chociażby boya i zrobić teflon fixa, wtedy gumka jest mocno dociskana do lufy bo pomiędzy gumą a komorą jest warstwa taśmy teflonowej i miejsce na lufie gdzie kończy się gumka tez jest owinięte, żeby na pewno nic nie uciekało. Także pojęcie "super szczelna" komora ma sens tylko w przypadku montażu przez osoby nie mające pojęcia o dłubaniu w AEGach, które komorę po prostu wymieniają bo nie umieją poprawić szczelności samemu. Edited May 28, 2011 by you-dash Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 W sumie macie racje, teflon powinien załatwić sprawę szczelności. Problem w tym, że nie mam już stockowej komory i w tym wypadku jestem zmuszony do zakupu nowej. Także ponawiam pytanie - Czy są jakieś problemy z podawaniem kulek na różnych magach ? Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Mam M4 G&P z komorą MadBull i jest super, wygodna regulacja, dobra szczelność, podaje kulki z różnych magów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts