Filip7370 Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Jak w temacie, mam plecak monowski 987 (małą "przystawkę" do zasobnika piechoty górskiej) i w kieszeń na plecach chcę wsadzić wkład hydracyjny. Pytanie co się nadaje najlepiej a do tego chcę plecy plecaka usztywnić? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Do usztywnienia pianka sieciowana, płyta HDPE odpowiedniej grubości (2 mm?) lub kombinacja obu materiałów. Do izolacji neopren. Najprościej gruba karimata, ale nie taka tania z marketu. Konkretna z pianki EVA lub podobnej. http://allegro.pl/mata-karimata-campingowa-zielona-nowa-i1622088629.html Powinna się nadać. BTW. Nie usztywniaj pleców izolacją. Bez profilowanego pokrowca bukłak ją wybrzuszy. Osobno usztywnienie, osobno izolacja. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted May 28, 2011 Author Report Share Posted May 28, 2011 CZyli najlepiej włożyć pierwszą (od strony pleców) płytę usztywniającą - izolacja - bukłak - izolacja? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 No tak ale czy nie lepiej kupić najtańszy pokrowiec, używany? Wpisz na allegro Camelbak. Kupisz już za 24 pln z przesyłką. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted May 28, 2011 Author Report Share Posted May 28, 2011 Nie głupie tylko że jak sprawdzałem na swoim pokrowcu Miwo raczej nie wejdzie tam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts