janciownik Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Witam - natknąłem się na takie fajne foto - co to może być za koleś ? jakiś specjal ? najemnik ? http://www.leenks.com/gallery1493-11.htm Pozdrawiam Janciownik Quote Link to post Share on other sites
kurbaszy Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Twarz Medal of Honor :) Quote Link to post Share on other sites
Tona Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 (edited) co to może być za koleś ? jakiś specjal ? najemnik ? Twarz Medal of Honor :) Mogę jeszcze dopowiedzieć że to jest ktoś z jakiś specjali i jest to początek misji w Afganistanie z tego co wyczytałem. Edit: O, nawet cytacik znalazłem: (...) was a United States Special Forces soldier during the beginning of the war in Afghanistan Edited May 28, 2011 by Tona Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Twarz Medal of Honor :) Brawo. Takich brodatych "twarzy Medal of Honor" było i jest wiele. Po prostu dostosowanie się do otoczenia w pewnym stopniu. :) Gość jest z SOCOMu, to nie ulega wątpliwości. Pytanie tylko skąd. Może w źródle zdjęcia coś znajdziesz? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Z tego co pamiętam to koleś jest z SFOD a nie Seal. Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Gwardia Narodowa, inni twierdzą że to Jack Bauer ;) Więcej źródeł mniej domysłów.... Btw, foty JSOC nie wychodzą na oficjalnych serwisach "ot tak sobie" - coś co warto mieć na uwadze nim zacznie się wypisywać o różnych formacjach. Quote Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Sądząc po tym iż nie ma munduru, a ma zapuszczoną brodę po to aby upodobnić się do miejscowej ludności to śmiem sądzic iż jest to jeden z zielonych beretów. Czyli Special Forces (po prostu) Ich akcje są ściśle tajne i żadko kiedy polegają na likwidacji celu (od tego są bardziej Navy Seals). Celem Special Forces jest głownie wyszkolenie partyzantów do walki z rebeliantami (przynajmniej tak było za czasów Wietnamu) lub namierzanie celów np: za pomocą lasera poczerwieni i umożliwienie celnego ataku powietrznego. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 I proszę, zawsze się można czegoś ciekawego dowiedzieć ;) Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted June 3, 2011 Author Report Share Posted June 3, 2011 Dzięki za odpowiedź, kto by to nie był wygląda kozacko, no i niezbyt skomplikowany do reko :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Sądząc po tym iż nie ma munduru, a ma zapuszczoną brodę po to aby upodobnić się do miejscowej ludności to śmiem sądzic iż jest to jeden z zielonych beretów. Czyli Special Forces (po prostu) Ich akcje są ściśle tajne i żadko kiedy polegają na likwidacji celu (od tego są bardziej Navy Seals). Celem Special Forces jest głownie wyszkolenie partyzantów do walki z rebeliantami (przynajmniej tak było za czasów Wietnamu) lub namierzanie celów np: za pomocą lasera poczerwieni i umożliwienie celnego ataku powietrznego. Może tak, może nie. SFy akurat w Afganistanie szkolą bodajże elitę ANA. Żeby nie wyróżniać się z Kandaków najczęściej widywani są w Woodlandzie. Owszem, facet ze zdjęcia może być SFem, ale równie dobrze może być z CIA, czy nawet Delty, która też widywana była "na wioskach". :wink: Quote Link to post Share on other sites
SgtSmigiel Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Delta nie jest używana w Afganistanie. Delta jest to wojskowa jednostka do zadań takich jak odbijanie zakładników. Zdecydowanie SF. Chyba że jakiś wyjatek. bo tego jest pełno w armi amerykańskiej. Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Delta nie jest używana w Afganistanie. A skąd owy wniosek? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 (edited) Mam to samo pytanie. To nie tylko jednostka do odbijania zakładników, ale również zajmuje się "zgarnianiem" HVT i wieloma inni rzeczami o których nam nie jest dane wiedzieć. ;) Jakoś głupio mi się odwoływać do polskiego piekiełka, ale... GROM to też jednostka do odbijania zakładników poza granicami kraju, a jakoś na misjach ma zadania troszku inne niż "powinna"... Edited June 4, 2011 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 dość gdybania: -fota została zrobiona na początku OEF; -przedstawia SFera; -prawdopodobnie z jednej z dwóch Grup NG; -Steven Segal jest lepszy niż Chuck Norris; Dostanę w końcu te ciasteczka? Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted June 5, 2011 Author Report Share Posted June 5, 2011 Można nawet jego figurke zakupic :) http://www.twistedplastic.com/figures/cowboy.html Quote Link to post Share on other sites
LittleBird Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Facet się procesowął o kwestię, wkońcu skorzystali z jego ciała aby zrobić zabawkę dla zwykłego zysku. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 natknąłem się na takie fajne foto Ja to się tylko zastanawiam, co w tym foto jest fajnego? Nie licząc body armor'a i "czwórki", gość wygląda jak farmer albo robotnik budowlany. Brakło mu tylko butelki z colą, żeby zgarnął osiągnięcie "ultimate-american-style". Chyba że chodzi o mega brodę albo helikoptery :cool: Quote Link to post Share on other sites
janciownik Posted June 5, 2011 Author Report Share Posted June 5, 2011 Ja to się tylko zastanawiam, co w tym foto jest fajnego? "ultimate-american-style". Chyba że chodzi o mega brodę albo helikoptery :cool: Fajne - czyli luzik, brak kamizelek, łysych fryzur ala kibol, "dzinsy", po prost pełen luzik, który ma w dupie wszelkie militarne i wojskowe "ą" i "ę" - taki outsider :) i za o już go lubię :D Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Ja to się tylko zastanawiam, co w tym foto jest fajnego? Nie licząc body armor'a i "czwórki", gość wygląda jak farmer albo robotnik budowlany. Brakło mu tylko butelki z colą, żeby zgarnął osiągnięcie "ultimate-american-style". Chyba że chodzi o mega brodę albo helikoptery :cool: Nie wiesz? Broda+broń=airsoftowy fetysz. Popatrz na tych wszystkich fanów Krzysia ;) Fajne - czyli luzik, brak kamizelek, łysych fryzur ala kibol, "dzinsy", po prost pełen luzik, który ma w dupie wszelkie militarne i wojskowe "ą" i "ę" - taki outsider :) i za o już go lubię :D Kamizelkę to on akurat ma, a "outsiderem" jest, żeby nie rzucać się w oczy. Widocznie pracował we wioskach. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 (edited) Fajne - czyli luzik, brak kamizelek, łysych fryzur ala kibol, "dzinsy", po prost pełen luzik, który ma w dupie wszelkie militarne i wojskowe "ą" i "ę" - taki outsider :) i za o już go lubię :D Tak jak w tym filmie, "Renegat" :cool: EDIT: jakoś tak zauważyłem, że się mnie uczepiła ta buźka z okularkami :blush: Edited June 5, 2011 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts