MarcinekNu2 Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Witam. Mam drobny problem z AK74 cymy (model cm0.31) który znalazł się na moim stanie w wyniku wymiany. Oczywiście jako w pełni sprawny i dobrze strzelający okazał się replika z ułamanymi zębami na tłoku i wykruszonymi 2 sztukami zębów na zębatce tłokowej. Do tego miał super długa preclubę na czas transportu wyciągnięta na siłę z komory Hop-Up bez jej demontażu. Na szczęście, choć to moje pierwsze doświadczenie z rozbieraniem gearbox v3 (i w ogóle gearboxów), tłok został wymieniony na SHS z 3 metalowymi zębami, koła zębate na JG plus G&P, zmieniona uszczelka na głowicy cylindra, rozciągnięta uszczelka na głowicy tłoka, całość wypodkładowana na oko (chodzi w miarę ładnie jak dla mnie), wysmarowana, styki wyczyszczone, pociągnięte inne kable zasilające do GB, selektor tylko jeszcze nie naprawiony. Do tego zrobiłem teflon fix na gumce (chyba nie silikonowej) i obciąłem lufę bo wystawała dobre 10 cm a AK74 musi mieć wygląd AK74. I teraz jest tak. Szczelność układu znośna, strzelam pierwszą kulkę, leci blisko i do dołu, strzelam kilka następnych - lecą w miarę prosto i dość daleko choć bardzo wolno (kulki 0.25 g PJ i 0.25 g Blastera), pozostałe lecą już jak chcą, to w prawo, to w lewo, a z zasady to zamiast w górę to w dół. Im bardziej HU podkręcę tym efekt jest gorszy. Rozebrałem już chyba ze 3 razy HU, wyczyściłem i lufę i gumkę na błysk i dalej to samo. Lufa w miejscu ucięcia ma zrobioną fezkę wiertłem ale może jest jakiś ząbek(??) i to powoduje latanie kulek jak chcą. Dodam, że strzelam na auto bo niestety jeszcze nie zrobiłem semi. Mam też Betę Specnaz JG używkę, do środka nie zaglądałem bo strzela jak marzenie, 3 razy lepiej niż AK74. A i jeszcze zauważyłem jedno, że wczoraj jak wyjąłem komorę HU to okazało się, że zniknął (jakby) cycek do HU. Po przesunięciu suwaka od HU na maxa wcale się nie pojawił. Tak jakby się lufa obróciła??!! Dziś po przestrzeleniu broni jest ale strzela słabo. Może ktoś wie jak pomóc. Wszystkim dziękuję z góry za porady. Quote Link to post Share on other sites
eNdo Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Albo jak mówiłeś, lufa się obróciła, albo porysowana lufa, dystanser może być zły. Zmień dystanser, wyczyść lufę i ją usztywnij żeby była cały czas prosto. Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted June 3, 2011 Author Report Share Posted June 3, 2011 Albo jak mówiłeś, lufa się obróciła, albo porysowana lufa, dystanser może być zły. Zmień dystanser, wyczyść lufę i ją usztywnij żeby była cały czas prosto. Lufa wewnątrz igła ale chyba ogólnie kijowa jakaś. Spróbuję założyć inny dystanser albo ponieważ HU to raczej guma a nie silikon to zrobię eksperyment z wkładem od długopisu. Może będzie sztywniejszy i gumka nie będzie uciekać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts