Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM 0.48 problem po tuningu

Recommended Posts

Witam,

Wczoraj doszedł do mnie zestaw cichej głowicy tłoka i cylindra Systemy razem z łożyskami kulkowymi. Zmontowałem wszystko jak trzeba - gearbox chodzi pięknie, ale po złożeniu całego karabinu, kulki nie wylatują. Myślę, że warto wspomnieć, że wymieniłem też dysze na metalową. Myślałem, że to jest problem, bo kulki jakby w ogóle nie wchodziły do komory HU, więc wsadziłem z powrotem chińską dyszę. Niestety nic to nie dało. Gearbox chodzi, ale karabin nie strzela. Macie może jakies pomysły?

No po wymianie dyszy możliwe, że długość była troszkę inna niż w fabrycznej... Ale jeżeli po zmianie na stockową nadal nie pluje kulasami to trzeba niestety przyjrzeć się sprawie bliżej. Postrzelaj na single parę razy, looknij do komory i zobacz ile dysza wystaje. Powinna być schowana, ale obstawiam, że jednak trochę wystaje. Teraz rozłóż replikę tak, żeby mieć swobodny dostęp do dyszy i sprawdź czy się jeszcze cokolwiek cofnie. Jeżeli się już nie chce cofnąć, a wystaje w komorze, to widocznie komora za bardzo dobija do gb- trzeba ją minimalnie odsunąć.

Jeżeli cofniętej dyszy nie widać w komorze, to wszystko powinno grać. A po podpięciu maga i ponownym jego wypięciu wylatują kulki??

Edited by rodnath