niedzwiedziek51 Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 Witam, mam M15 A4 Classic Army. Jest to sportline, lecz wymieniłem body na metalowe KA i szyny JBU. Mam też gume systemy i precke. Problem w tym, że chce uzyskać replike z dużym zasięgiem, aby jednocześnie móc korzystać z auto, bez żadnych obaw. Co polecacie? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Zmień replikę. Niestety gb sportline jest lipny i ma lipne podzespoły. No a na wstępie przede wszystkim określ ile miliardów fps chcesz uzyskać i jaki zasięg Cię interesuje... Jeżeli chcesz bawić się w tuning mocowy to na pierwszy odstrzał idzie prowadnica sprężyny, sprężyna, tłok (jak już go zjedzą zębatki), dysza, nie pamiętam jakie tam są łożyska, ale raczej plastiki-więc do wymiany na ślizgi. Cylinder jest aluminiowy, ale pamiętam, że w moim sportline (mp5) był zaskakująco szczelny. Zębatki bym zostawił i czekał aż padną, wtedy wymiana na SHS-y. Silnik do wymiany.Można się jeszcze pokusić o wymianę głowic na ciche, ale to już indywidualny wybór. I Po tych wszystkich wymianach czekać aż padnie szkielet i też szukać czegoś wzmocnionego :), ale nie oszukujmy się, jak chcesz wstawić naprawdę mocna sprężynę, to żaden szkielet nie wytrzyma i prędzej czy później odpadnie Ci przód-zwłaszcza jak nie chcesz rezygnować z auto. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Ja mam identyczną replikę. Wymieniłem w niej : -Gumka hop-up czarna od Guardera -Łozyska ślizgowe 7mm od PJ -Sprężyna SP110 od GP -Stalowa prowadnica sprężyny z łożyskowaniem od PJ -Silnik High Torque od CA -Cylinder typ 0 wraz z prowadnicą cylindra od PJ -Jednoczęściowa metalowa komora hop-up od CA -Lufa precyzyjna 455mm od Deep Fire -Zębatki od JG 4 generacji Moc jakieś 400fps +/- Zasięg jak dla mnie zadowalający. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 A mierzyłeś tę moc?? Spróbuj, możesz być zaskoczony... Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 5, 2011 Report Share Posted June 5, 2011 Miałem w odchyłach 395/399 dlatego napisałem 400+/- W planach mam jeszcze wymianę szkieletu na deep fire. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 No to chylę czoło!! Z tej sprężyny prawie 400 fps?? To imponujący wynik. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 6, 2011 Report Share Posted June 6, 2011 Sorry mój błąd. Przepraszam za wprowadzenie w błąd-sprężyna 120. Nie zauważyłem że wkradł się błąd. Quote Link to post Share on other sites
niedzwiedziek51 Posted June 6, 2011 Author Report Share Posted June 6, 2011 Mi przede wszystkim zależy na możliwości bezpiecznego używania ognia ciągłego. Waham się pomiędzy m120-m130. Co do tego potrzebuje? Pssss. Ja na m110 madoniona w stockowym 3-letnim MP5SD6 CA mam 390fps :) Od razu zapytam sie, czy bardziej oplaca sie sprzedam eMke i kupic SR25 PJtke ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts