osiolek14 Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Witam Znalazłem na allegro replikę ACOGa http://allegro.pl/kolimator-acog-podswietlany-rewelacja-asg-i1642624196.html i mam pytanie, czy opłaca się to kupować? Czy może lepiej kupić ten kolimator http://www.taiwangun.com/optyka_kolimatory/replika_kolimatora_aimpoint_z_wysokim_skosnym_montazem_acm-426.html ? Proszę o odpowiedź. Pozdro Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Nie miałem tego ACOG, ale z własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć byś się trzymał z daleka od tego chińskiego Aimpointa. Masa problemów o nim do poczytania na forum. Quote Link to post Share on other sites
osiolek14 Posted June 7, 2011 Author Report Share Posted June 7, 2011 Dobra zamowilem tego ACOGa na allegro. Zobaczymy co to bedzie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 anuluj zamówienie póki możesz. Moja ekipa zamówiła trzy od nich. - nie mają krzyża, tylko kropkę (w aukcji oczywiście piszą o krzyżu). - baterie w trzech były CAŁKOWICIE zdechłe (myśleliśmy, że kolimatory uszkodzone są). - czerwona kropka w trzech prawie niewidoczna, niezależnie od baterii. - jeden miał utrąconą "muszkę", dwóm brakowało zatyczek nakrętek. - po miesiącu użytkowania pokrętło w jednym zrobiło się luźne. BARDZO NIE polecam. Sklep nie dowierzał, że takie coś przyszło od nich, sugerował naszą winę, ale zobowiązał się usunąć kłamstwo o krzyżu z aukcji. Niestety od dwóch miesięcy im się nie udaje. ;) Quote Link to post Share on other sites
osiolek14 Posted June 9, 2011 Author Report Share Posted June 9, 2011 Kolimator wlasnie przyszedl i ma krzyz , wszystko dziala jak powinno dali nawet dotatkowe baterie. Narazie jestem zadowolony z zakupu. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Kolimator wlasnie przyszedl i ma krzyz , wszystko dziala jak powinno dali nawet dotatkowe baterie. Narazie jestem zadowolony z zakupu. no to mieliśmy megapecha, albo wyciągnęli wnioski po tym, co pisaliśmy... Quote Link to post Share on other sites
osiolek14 Posted June 9, 2011 Author Report Share Posted June 9, 2011 Miejmy nadzieje, ze sie nauczyli. Zamykam temat. Pozdro ;] Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Raczej Lesio ma wiecznego pecha co do zakupów :D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 Raczej Lesio ma wiecznego pecha co do zakupów :D moja cała ekypa, bo ten ACOG nie dla mnie był. Choć w sumie przez moje konto szło... ;p Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Pytanko do użytkownika - bo też się przymierzam :> - czy krzyż nie jest zbyt gruby? Tzn czy nie zasłania celu? I czy wygodnie się przez niego celuje? Będę wdzięczny za odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts