decigner12 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Nie wiem czy to są zębatki V gen jednak jest to jedna z ciekawszych M4 JG jakie miałem. Napisy są z fajnymi literkami G. E, silnikowa ma łożyskowanie, a co najciekawsze rof przy silniku Golden eagle'a powinien być przynajmniej 20 rps na lipolce 11.1 przy M120. Tymczasem jest 15 rps :twisted: Wszystko wskazuje na to, że te zębatki to definitywnie zębatki V gen czyli TU. Zamierzam wpakować do środka SP140 guarder'a, z tym że szumi mi mówi, że mogą szybko paść. A nawet jak padną to trudno, mam juz dość terminatorów na niedzielnych strzelankach. Jak 460 to za mało... Jeżeli ktoś może rozjaśnić moje modły to z góry dziękuję. Pozdrawiam, Gearbox(prawdziwa ksywa) Bynajmniej piszę ten temat, bo nie mam zbyt dużej wiedzy o tych zębatkach i wszelkie info będzie pomocne. Quote Link to post Share on other sites
tomash21 Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Posiadam identyczne zębatki, na zębatce tłokowej jest napis "GE", zębatka silnikowa ma łożyskowanie i 8 zapadek przeciwpowrotnych. Ogólnie zębatki robią wrażenie bardzo solidnych i dokładnie wykonanych. Po dobrym spodkładkowaniu chodzą bardzo płynnie. W moim przypadku pochodzą one z gearbox'a JG III gen. ale może w V gen. też taki montuje JG. A teraz do rzeczy. Tak, zębatki jak najbardziej nadają się pod m140. Ja mam je zamontowane na m150 i spisują się bardzo dobrze. Co prawda wystrzeliłem dopiero 1000 kulek, to jednak jestem przekonany, że wytrzymają dużo więcej. Ostatnio miałem zacinkę kulek w lufie i usłyszałem potworny zgrzyt z gearbox'a. Rozbierając gearbox'a przygotowany bylem na najgorsze, czyli tłok i zębatki do wymiany. Bardzo się zdziwiłem jak na zębatkach i tłoku(pełna stalowa szczęka zębów) nie zobaczyłem żadnych uszkodzeń, kompletnie zero śladów. Więc według mnie możesz się nie bać o te zębatki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 Skoro III generacja zębatek JG wytrzymała mi m140 to V chyba tym bardziej ... Ale radzę zbierać na szkielet w takiej konfiguracji...(rozwaliłem dwa i 3 już pęka...) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts