zombie_snake Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Arma III zapowiedziana na lato 2012. Trailer i prezentacje z E3 http://www.nwanime.com/game.php?gameID=6203 strona gry http://www.arma3.com/#homepage . Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 WTF? Kamowy skrzyżowane z Mi28, ruskie Merkavy, F2000 w siłach specjalnych? Gdzie ta ARMA :< Quote Link to post Share on other sites
Wachta Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 Mati, uważaj na Wojewódzkiego, jesteś lepszym krytykiem od niego ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 (edited) Nigdy nie spodziewałem się że ARMA będzie symulatorem science fiction. :) Rozumiem, że to coś złego? Dla fanów serii to poważny cios. Już z kolegami powiedzieliśmy sobie "no to podziękujemy". Grafika boska, wymagania pewnie już nie dla mnie, ale to co tam przedstawili... Edited June 18, 2011 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 (edited) Podobają mi się dość płynne animacje. Gra nie wygląda tak sztywno jak Arma II. Podobają mi się widoczki. Są jeszcze ładniejsze niż w poprzedniej. Nie podobają mi się niektóre bronie. Ni to standardowe ni to nowe typu xm8 ani żadne prototypy. Takie z dupy. No ale jednak to nadal symulator. Jakaś odskocznia od tego co nas teraz zasypuje. Pewnie kupię jak będzie w edycji za 60zł(oczywiście parę miesięcy po premierze). Edited June 18, 2011 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 18, 2011 Report Share Posted June 18, 2011 (edited) Bronie akurat są normalne. F2000 są okej, o tyle że "komandosy" ich nie używają. Tak jak ruskie nie używają hybryd mi28 z Ka i Merkav izraelskich. Symulator po byku :D Edited June 18, 2011 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Mati13k, może nie dziękuj za grę, tylko poczekaj na mody? Będziesz miał przecie co dusza zapragnie. Bardziej się martwcie, by rozległa symulacja, nie potrzebowała na starcie 5 patchy by dało się w nią grać. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Racja. Swoją drogą popatrzcie na szpej, magia. No i będzie możliwość nurkowania? Ciekawy jestem jakie odbicie będzie to miało w grze wieloosobowej (na którą są nastawione symulatory). W kampanii jakoś to sobie wyobrażam, ale ciekawy jestem jak zrobią to w MP. Quote Link to post Share on other sites
$limak Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Będzie jedną z wielu nieużywanych opcji w grach PvP. Co innego w Coopach, ale też pewnie z rzadka. Lepiej by popracowali z AI w miastach, bo tu wszystko leży i kwiczy. Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Z tego co dałem radę zaobserwować na filmiku jest jedna rzecz, która już w ArmaII mi się nie podobała. Wróg bardzo dużo biega zamiast schować się za drzewem czy czymkolwiek i strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Coś Ty! Wrogowie powinni stać za skrzynkami które można przebić, a wybiegać mogą tylko setkami do pewnego miejsca jak w kał of djuti! :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Bez przesady. Ale trochę to się mija z celem jak na odległości 100m przeciwnik wybiega zza drzew, leci z 30m poczym zmienia kierunek i tak w kółko aż go nie zabiję. Czasem tylko zachce mu się stanąć i strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Opis zachowania AI który przedstawiłeś to bug, jakich wiele z ARMA niestety. Tak skomplikowana i rozgałęziona gra zawiera dużo błędów, to normalne. Gorzej już z patchowaniem niestety. "Normalnie" przeciwnicy zachowują się lepiej. Mam nadzieję, że kiedyś, po zmianie gratów pogram w ARMAOA na full detalach, zobaczymy jak tam wyglądają bugi. No i nadzieja w modach. :) Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Kolejne dzieło bis do kolekcji :) Jak będzie dostępny gdziekolwiek PRE-ORDER, zamawiam! Mati spokojnie na full detalach nie znajdziesz niczego więcej co na normalnych. Bis w OA s********ł roślinność i post efekty. Mnie sie w trójce podoba to, że każdy będzie mógł wyglądać inaczej. Nie to co oklepane Marines w Ibo Mtv'kach czy US Army w białych IOTV'kach. Quote Link to post Share on other sites
Shifty Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Całą ta seria ma to do siebie że community wraz z datą premiery ostro pracuje nad addonami, modami czy mapami. Więc bym się tym futurystycznym szpejem nie przejmował :) Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted June 26, 2011 Report Share Posted June 26, 2011 Ja nie rozumiem dlaczego na podstawie tych szczątkowych informacji wszycy nagle krzyczą "Ruined FOREVER!". Gra jest we wczesnej becie, dajcie im ją zrobić a potem narzekajcie. Sheesh. :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Ta gra nawet nie jest we wczesnej becie :) Co najwyżej pre-alpha. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Ja tylko wiem, że ziemskie komputery nie będą jej obsługiwać ;). Quote Link to post Share on other sites
KomornikPL Posted July 3, 2011 Report Share Posted July 3, 2011 Dlaczego ? Na wysokie z dużą ilością FPS będzie wystarczeć i7 3,5 - 4 ghz , 8-12 gb ramu i karta z serii gtx 5.. ( najlepiej 580 lub 590 ) ;-) taki zestaw to koszt 3.500 - 4500 zł więc jeżeli ktoś dużo gra i inwestuje w komputer to nie jest dużo . Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Jak dla mnie z tego co JUŻ bis zaprezentował, ta gra miażdży wszystko co powstało na PC swoim poziomem, i złożeniem. A jeszcze rok do premiery i masa ulepszeń... Widzieliście fizyke zachowania łodzi na falującej wodzie? A będzie jeszcze ulepszona fizyka lotu helikopterów(z ich symulatora Take on Helicopters) i prowadzenia wazów. Cód miód, ja się nie mogę doczekać, jedyne co mnie troche razi to te umiejscowienie gry w bliskiej przyszłości, ale to nic za to co dają wzamian no i ta przepięknie odwzorowana wyspa ;) A na wymagania sprzętowe zawsze znajdą się ludzie którzy będą, że tak powiem chrzanić o kosmicznych wymaganiach. Arma2 na moim ponad 2 letnim blaszaku śmiga elegancko. Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Ja najbardziej jestem podekscytowany ragdollem w A3. W poprzednich cześciach ( OFP,A1,A2,A2OA) zastosowano tylko i wyłącznie animacje. Moding broni w czasie rzeczywistym też jest znośny. Ale słyszałem również, że w końcu jakąś role zaczną odgrywać Kamizelki z płytami. Czyli to co miało być w 2 :) Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Jest nowa, ładna strona z większą ilością informacji, ale narazie nic nowego nie ma. Ale zapowiadają aktualizacje w najbliższym czasie. Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 (edited) Mam nadzieję,że w 3 nie będzie chodziło się klockiem ,a reakcja pacjenta którym sterujemy będzie szybsza niż 5 sek. Ile razy zginęło się z okazji niemożności leżenia z AT 4. Chcesz zmienić broń na i dostajesz kulkę w łeb ,bo się okazało ,że gość sobie od tak wstał ,a chcąc się położyć , będzie zastanawiał się przez 3 sek. Czasami z tego powodu miałem ochotę rzucić komputerem o ścianę. Edited October 17, 2011 by Slingy Quote Link to post Share on other sites
Kamil6os Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Z 2 tygodnie temu Bohema ujawniła parę nowych informacji nt. Arma III, są ta min.: -wsparcie dla Direct 10 i 11 -nowe, lepsze animacje, -korzystanie z silnika fizycznego technologii PhysX, -zmiana interfejsu (nie ma korzystać z tego co w Armie II), który ponoć ma być łatwiejszy do opanowania. Zostały zapowiedziane beta testy. A na stronie http://www.arma3.com/ to obejrzenia są nowe screeny :icon_biggrin: . Quote Link to post Share on other sites
Guest extremateria Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Na screenie nr 15 z 18, jest mucha! Bedziemy walczyc z kosmitami. http://www.arma3.com/surveilance/blueprints/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts