92marcin Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 (edited) Witam! mam problem z hk416 firmy SRC jest to 3 generacja. Otóż zmieniłem kable na nisko oporowe i zaraz po tym pojawił się problem. Na początku karabin strzelał normalnie wszystko ok. Na strzelaniu odmówił posłuszeństwa przestał strzelać, silnik nie chce ruszyć tylko słychać jak tyka. Kiedy wyjmę gb z body (tzn zostawię w samym dolnym body) gb działa jak należy strzela, po złożeniu wszystkiego już nie, dodatkowo kiedy odkręcę samą kolbę też strzela. Co może być tego przyczyną ? Jakieś przebicie ? Bo już w nim tyle szperałem i nic nie mogę zrobić nie wiem co jest. Edited June 21, 2011 by 92marcin Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Odkręć trochę śrubę w chwycie pistoletowym, zobaczysz czy silnik kręci. Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted June 21, 2011 Author Report Share Posted June 21, 2011 hmm odkręcałem już wcześniej kręci ale w gb tylko tyka. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Bezpiecznika żadnego przypadkiem nie masz? Kable lutowałeś, czy wymieniałeś z kostką stykową? Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted June 21, 2011 Author Report Share Posted June 21, 2011 Bezpiecznika żadnego przypadkiem nie masz? Kable lutowałeś, czy wymieniałeś z kostką stykową? wymieniałem z kostką, jest bez bezpiecznika Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Czy jak wszystko skrecisz to od razu masz tykanie czy tłok sie trochę cofnie? Zobacz jak się układa prowadnica sprężyny jak wkręcisz w nią śrubę od kolby czy czasem się nie przekrzywia i jest mało miejsca sprężyna główna się wykrzywia i blokuje tłok.Sprawdź okablowanie miedzy GB,body dolne,kolba. W jakim stanie jest izolacja kabla w GB pod silnikiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts