ziom12546 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Witam dzisiaj zakupiłem AK 74 ASK 204 po naładowaniu bateri okazało się że broń nie strzela, nie wiem co zrobić może coś po prostu źle zrobiłem ale nie chcę iść na gwarancję bo jak by nic się nie stało to by głupio wyglądało. Więc proszę was o sugestie Link to post Share on other sites
janek122 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Nie strzela w sensie że nie wylatują kulki, czy że nic się nie dzieje?? Link to post Share on other sites
hokager Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 (edited) Skoro naładowałeś i nie działa to oddaj replikę do sklepu. Możesz jeszcze ją oddać lepiej to zrób ponieważ aps to syf Edited June 21, 2011 by hokager Link to post Share on other sites
ziom12546 Posted June 21, 2011 Author Report Share Posted June 21, 2011 nic się nie dzieje tylko słychać taki pyk i bateria się nagrzewa Link to post Share on other sites
Paramonov16 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Zrób tak jak napisał hokager. APS to syf i oddaj replikę póki jeszcze możesz. Link to post Share on other sites
FlynN Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Podmień baterię i sprawdź czy dalej to samo Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Stockowa bateria ? Jak tak to od razu trza było jaj wywali do kosza . Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Stockowa bateria ? Jak tak to od razu trza było jaj wywali do kosza . Tak. I od razu wydłubać gearbox, zmielić w maszynce do mięsa, żeby nie daj Boże jakiś bezdomny go nie znalazł, spakować do foliowej torebki i zakopać pińćset metrów pod ziemią, bo przecież APS to syf! Skończcie z tymi jakże "treściwymi" spamami bo to już się nudne robi. Stockowa batka, tak jak i każda inna powinna działać, tym bardziej na stockowych częściach. Każda oznaka niedomagań repliki od razu sugeruje o wadzie, tym samym zmuszając użytkownika do odesłania jej na gwarancję. Skoro batka się grzeje, pewnie coś jest zablokowane w mechanizmie, ale w takim przypadku powinien zadziałać bezpiecznik przepalając się. W tych syfskich APSach są w ogóle bezpieczniki :D? Link to post Share on other sites
KKielanowek Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Mój kolega miał to samo, ta bateria jest do niczego. Kup nową, np. Firefoxa i wszystko będzie działać. Link to post Share on other sites
ziom12546 Posted June 21, 2011 Author Report Share Posted June 21, 2011 ok działa ( na szczęście od razu dokupiłem se baterię FIREFOXA [ nie że reklamuję je ] czyli koniec tematu dziękuję wszystkim za odpowiedzi jednak w Polsce można liczyć na innych aha noi EMBEKA trochę cię poniosło) Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Tak. I od razu wydłubać gearbox, zmielić w maszynce do mięsa, żeby nie daj Boże jakiś bezdomny go nie znalazł, spakować do foliowej torebki i zakopać pińćset metrów pod ziemią, bo przecież APS to syf! Skończcie z tymi jakże "treściwymi" spamami bo to już się nudne robi. Stockowa batka, tak jak i każda inna powinna działać, tym bardziej na stockowych częściach. Każda oznaka niedomagań repliki od razu sugeruje o wadzie, tym samym zmuszając użytkownika do odesłania jej na gwarancję. Skoro batka się grzeje, pewnie coś jest zablokowane w mechanizmie, ale w takim przypadku powinien zadziałać bezpiecznik przepalając się. W tych syfskich APSach są w ogóle bezpieczniki :D? Miałeś aps ? Nie ? A ja miałem 3 i w każdym z nich batka stockowa jest jako "ozdoba" Koniec off topa. Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Miałeś aps ? Nie ? A ja miałem 3 i w każdym z nich batka stockowa jest jako "ozdoba" Koniec off topa. Sory. W takim układzie wstyd mi za polskich sprzedawców, że dopuścili takie g*wno do sprzedaży :D Link to post Share on other sites
Didi Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 No ale batki Firefoxa nie są zbyt dobre. Link to post Share on other sites
MasterGos Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 (edited) Ta.. ciekawa ilu z was miało ta replikę... -.- Stoskowe baterie od APS często są martwe(tak miałem Ja oraz każda osoba która zakupiła replikę tej firmy poza 1 rodzynkiem). Kupując tą replikę od razu trzeba się liczyć z wymiana baterii. Mój ASK201 przestrzelił już koło 10k Kulek i miewa się dobrze nie wiem tylko jak z zużyciem. Replik tej firmy tak jak innych to kupno w ciemno trafisz znakomicie lub na wadliwy model w którym coś padnie po 2- 3 seriach. Edited June 21, 2011 by MasterGos Link to post Share on other sites
CarlosFajniak Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 (edited) Dwa lata temu kupiłem sobie ASK204 ,zmieniłem batkę i działa do dziś bez żadnych usterek ,natomiast kumplowi druga taka sama zepsuła się po dwóch miechach...Więc ogólnie APS to loteria...Ale i tak polecam :) Edited August 8, 2013 by CarlosFajniak Link to post Share on other sites
polskiniko Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 (edited) Jak to jest odkopać temat sprzed dwóch lat? Wygrywasz złotą łopatę za najlepszy odkop tygodnia... uuu... regulaminu się nie przeczytało ;) Edited August 8, 2013 by OFF Link to post Share on other sites
Kirk Posted August 8, 2013 Report Share Posted August 8, 2013 A druga sprawa... "Więc ogólnie APS to loteria...Ale i tak polecam" - Boże uchowaj przed takimi poradami... "mnie działa, kumplowi nie - polecam!" Link to post Share on other sites
Recommended Posts