pawelborys1 Posted June 21, 2011 Report Share Posted June 21, 2011 Witam, jak w temacie. Po problemie z kostką przerywacza( urwany bolczyk, podrzymujący kostkę, zastąpiłem go dorobionym metalowym " słupeczkiem" ), złożyłem GB, wszystko pięknie chodziło w GB ( kostka już nie spadała i się nie zakleszczała ). Po uruchomieniu karabinka w trybie semi wszystko działa i strzela jak należy, tak samo ładnie działa tryf safe. Ale po przełączeniu na tryb auto, karabin od razu zaczyna strzelać mimo, że nie naciskam spustu ? Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Czy wymiana kostki rozwiąże problem ? czy coś jest nie tak z blaszką selektora ognia ? Z góry dzięki za informacje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zb0oj Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 Ja bym wymienił to, co nazywasz "kostką przerywacza", wydaje mi się, że to sprawia problem. Jeśli nie - musisz odpowiednio ustawić blaszki (zarówno te, które są zwierane podczas strzału, oraz te, które są zwierane podczas trybu semi/safe). Jeśli nie chcesz się z tym długo bawić, wymień okablowanie i przerywacz. Powinno działać ;) Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted June 22, 2011 Report Share Posted June 22, 2011 A może kolega poda nam jaka to replika? Quote Link to post Share on other sites
pawelborys1 Posted June 23, 2011 Author Report Share Posted June 23, 2011 MP5 navy JG full metal . zb0oj dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted June 23, 2011 Report Share Posted June 23, 2011 Kostka stykowa nic niema tutaj do gadnia, jezeli jest założona poprawnie, sprawdz kolego czy niemasz pękniętej płytki selektora ognia, jezeli nie to podegnij z wyczuciwem te blaszki które zwiera płytka. Powinno pomoć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts