Dubin Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 Witam Mam pytanie odnośnie repliki rk-02. Przeglądając forum natrafiłem na wiele różnych opcji tuningu, jednak chyba wszystkie były wykonywane prywatnie. Ja mianowicie zastanawiam się nad zamówieniem u speców owej wersji tuningu: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_291_357&products_id=5833&name=Tuning_+/-_400fps_replik_Boyi,_JG,_A&K,_AGM,_Cyma_-_Silver_Plus Czy miał już ktoś doświadczenie z przeróbkami od nich? Jaka jest opłacalność tego tuningu? Dodam, że chcę stworzyć parasnajperkę. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted June 24, 2011 Report Share Posted June 24, 2011 (edited) Ja wysyłałem do nich moją replikę 2-3 razy, działała przez jakiś czas potem co chwile się zacinała, lepiej wyślij do jakiegoś forumowego magika, serwisy sklepowe nie doszczelniają, nie odprawiają tańców i nie składają ofiar żeby repliki dawały więcej fps niż normalnie i działały bez następnych 100 wizyt w serwisach. Edited June 24, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Dubin Posted June 25, 2011 Author Report Share Posted June 25, 2011 Dzięki. Dobrze wiedzieć o takich rzeczach. Liczyłem na to, że jednak spece bardziej się przykładają do swojej pracy ;) Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 kiedys było na forum jak tunigowali snajperki do 600 fps za co Dexterkrak rzucał na nich klątwy... Quote Link to post Share on other sites
Dubin Posted June 25, 2011 Author Report Share Posted June 25, 2011 Nikt tu o 600 fps nie mówi... Miejmy jakiś rozsądek, ludzie. Nie chcę nikogo zabić tym ;) Granica 500 fps była by zadowalająca. Z resztą nie tylko fps'y się liczą ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 To tylko przykład. Po prostu- była to replika złożona zupełnie bez pojęcia o temacie co dodatkowo spowodowało drobną lawinę kolejnych awarii i kosztownych wymian elementów. Błędy zaczynały się od (nie)odpowiedniego doboru części przez niepoprawny montaż aż po podanie wyniku chyba z kosmosu bo replika nigdy tyle nie miała co napisano na kwitku. Potem jeszcze z reklamacją były problemy bo niby z niepoprawnej obsługi wynikały problemy. Quote Link to post Share on other sites
Dubin Posted June 25, 2011 Author Report Share Posted June 25, 2011 Wielkie dzięki za naświetlenie tematu. Więc wracam do lektury o tuningu i szukam dalej, od czego zacząć, a co pominąć na początku. Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted June 25, 2011 Report Share Posted June 25, 2011 zapewnie nie chodzi ci o same fps a o zasięg i celność. Zmiana gumki hu na porządna sylikonowa, doszczelnienie układu i zmiana lufy na precyzyjną da ci już dużą poprawę w skupieniu i powtarzalności. Gdy zakupisz porządne kulki to jeszcze większa różnica będzie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts