Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tuning od specshopa

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie odnośnie repliki rk-02.

Przeglądając forum natrafiłem na wiele różnych opcji tuningu, jednak chyba wszystkie były wykonywane prywatnie. Ja mianowicie zastanawiam się nad zamówieniem u speców owej wersji tuningu:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_291_357&products_id=5833&name=Tuning_+/-_400fps_replik_Boyi,_JG,_A&K,_AGM,_Cyma_-_Silver_Plus

Czy miał już ktoś doświadczenie z przeróbkami od nich? Jaka jest opłacalność tego tuningu?

Dodam, że chcę stworzyć parasnajperkę.

Ja wysyłałem do nich moją replikę 2-3 razy, działała przez jakiś czas potem co chwile się zacinała, lepiej wyślij do jakiegoś forumowego magika, serwisy sklepowe nie doszczelniają, nie odprawiają tańców i nie składają ofiar żeby repliki dawały więcej fps niż normalnie i działały bez następnych 100 wizyt w serwisach.

Edited by Maza94

To tylko przykład. Po prostu- była to replika złożona zupełnie bez pojęcia o temacie co dodatkowo spowodowało drobną lawinę kolejnych awarii i kosztownych wymian elementów. Błędy zaczynały się od (nie)odpowiedniego doboru części przez niepoprawny montaż aż po podanie wyniku chyba z kosmosu bo replika nigdy tyle nie miała co napisano na kwitku. Potem jeszcze z reklamacją były problemy bo niby z niepoprawnej obsługi wynikały problemy.

zapewnie nie chodzi ci o same fps a o zasięg i celność. Zmiana gumki hu na porządna sylikonowa, doszczelnienie układu i zmiana lufy na precyzyjną da ci już dużą poprawę w skupieniu i powtarzalności. Gdy zakupisz porządne kulki to jeszcze większa różnica będzie