Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika nie pobiera kulek (M4A1 G&G Eco. Version)

Recommended Posts

Witam!

Otóż ostatnio mam dość ciekawy i intrygujący problem z moją replika G&G m4 Eco Version. Mianowicie, kiedy strzelam na auto na 10 strzałów wylatują ok. 4 kulki, w tym jedna zostaje 'wypluta' z lufy. Replika byłóa sprawdzana na 7-8 różnych magazynkach i wciąż to samo. Co ciekawe, nie zawsze się tak dzieje. Czasami emka ciągnie kulki bez problemu. Rozkładałem ją kilka razy, wymieniałem (i rozkładałem) komorę, sprawdzałem dyszę i wszystko wygląda dobrze.

Dzisiaj na strzelance zdarzył się ciekawy 'incydent'. Standardowo emka nie podawała kulek, tak jak trzeba (ok. tydzień wcześniej działała bez zarzutów). I po jakimś czasie prób i strzelania na semi ( w tym trybie wszystko działa pięknie) rozładowała mi się batka. Minęło trochę czasu, tak z głupia frant podłączyłem baterię kumpla, strzeliłem...działa! Ostatecznie nasunęło mi się co prawda głupie wyjaśnienie, że kiedy bateria jest rozładowana i podaje mniej prądu dysza nie zostaje wypchnięta do końca i ledwo dosięga do kulki- i stąd problem. Teoria kiepska, ale lepszej nie wymyśliłem.Czekam na Wasze pomysły i rady, bo intryguje mnie ten problem.

Ostatecznie nasunęło mi się co prawda głupie wyjaśnienie, że kiedy bateria jest rozładowana i podaje mniej prądu dysza nie zostaje wypchnięta do końca i ledwo dosięga do kulki- i stąd problem. Teoria kiepska, ale lepszej nie wymyśliłem.Czekam na Wasze pomysły i rady, bo intryguje mnie ten problem.

hahahahahaha :hahaha:

A to dobre :D

Najpierw zapoznaj się z działaniem GearBoxa :zastanawia:

Prąd w pewnym sensie ma wpływ ale tylko na cofanie dyszy, do przodu wraca się dzięki sprężynce.

Jak dla mnie za długa dysza, spróbuj podłożyć coś pomiędzy komore a GB cienkiego max 1mm i wtedy spróbuj ;))

Zdaj relacje jak poszło

Pzdr.

Gumka została ostatnio zmieniono na nową. Przed wymianą też były problemy. Pilnie potrzebuję Waszej pomocy. Za tydzień w niedzielę wyjeżdżam na tydzień na takie tygodniowe ASG i dobrze by było żeby chociaż na ten czas udało się zrobić coś, żeby emka działała. Potem wyślę ją na gwarancji, ale teraz boję się, że już nie zdążę.

Takie problemy występują albo w wypadku źle dopasowanych magów, źle założonej gumki HU. Jeśli od czasu do czasu replika podaje to popychacz raczej nie jest uszkodzony, opóźniać bardzo, bardzo, bardzo rzadko pada. Niestety nie ma doświadczeń dużych z G&G. Raczej gwarancja, zdalnie Ci nie pomogę jeśli nie wrzucisz dokładnych fotek komory, jak siedzi w komorze gumka itp, etc.

Takie problemy występują albo w wypadku źle dopasowanych magów, źle założonej gumki HU. Jeśli od czasu do czasu replika podaje to popychacz raczej nie jest uszkodzony, opóźniać bardzo, bardzo, bardzo rzadko pada. Niestety nie ma doświadczeń dużych z G&G. Raczej gwarancja, zdalnie Ci nie pomogę jeśli nie wrzucisz dokładnych fotek komory, jak siedzi w komorze gumka itp, etc.

W G&G jest opóźniacz :zastanawia:??? Oszukali mnie !!! :hahaha: U mnie nie było ;)

Spróbuj wywalić sprężynkę z komory, dosunąć komorę na maxa do przodu i złożyć, i wsadzić maga na którym kiedyś chodziło bez problemu.... O ile kiedyś chodziło dobrze :))

Pzdr.

W G&G jest opóźniacz :zastanawia:??? Oszukali mnie !!! :hahaha: U mnie nie było ;)

Spróbuj wywalić sprężynkę z komory, dosunąć komorę na maxa do przodu i złożyć, i wsadzić maga na którym kiedyś chodziło bez problemu.... O ile kiedyś chodziło dobrze :))

Pzdr.

A to co masz na zębatce tłokowej to jak nazwiesz?

Sposób z dupy, straci całkowicie szczelność. Może pójdziesz radzić gdzie indziej? Czytałem, że na forach kynologicznych potrzebują kilku dobrych ludzi. To o czym piszesz stosuję się w wypadku jak dysza jest za długa. Dysza się nie mogła nagle wydłużyć sama z siebie. Ale ja w G&G słabo siedze, bardzo słabo. Może tam jest jakiś patent o którym nie wiem.

A to co masz na zębatce tłokowej to jak nazwiesz?

Sposób z dupy, straci całkowicie szczelność. Może pójdziesz radzić gdzie indziej? Czytałem, że na forach kynologicznych potrzebują kilku dobrych ludzi. To o czym piszesz stosuję się w wypadku jak dysza jest za długa. Dysza się nie mogła nagle wydłużyć sama z siebie. Ale ja w G&G słabo siedze, bardzo słabo. Może tam jest jakiś patent o którym nie wiem.

Masz zły dzień ?? Ja mam swoje przypuszczenia i chciałem, żeby kolega sprawdził, wcale nie każę Ci tego robić.... Nie chcesz to nie.... Ale daruj sobie głupie komentarze... Bo nikomu to nie pomaga.... Masz lepszy pomysł. To nikt Ci nie broni napisać :wink:

Myślałem że chodzi o taki opóźniacz http://sklep.airsoftguns.pl/data/gfx/pictures/large/1/7/1152190271_1.jpg

To ma być tylko test, a nie a tak składać....

Pzdr.

Wtedy przy takim teście replika raczej zacznie podawać, nawet przy źle założonej gumce z zawiniętym kołnierzem albo innym problemem. Test jest nieadekwatny. Nie patrz na to, ze ja mam zły dzień, patrz na to, że Ty masz dobry i postanowiłeś popisać sobie na wumazgu, bzdury. Ja tam czekam na zdjęcia, potem będzie można knuć.

Pisałem Ci. Złożonej komory HU z naciskiem na wnętrze komory wraz z widokiem na gumkę HU. Tylko od razu uprzedzam. Że jak nie dasz zdjęć dobrze oświetlonych, makro tylko robione cegłą to nie ruszam tematu. Musze widzieć.

O! Patrz, czyjaś teoria upadła. :F

Generalnie nie, ale różne rzeczy dzieją się z AEG'ami. Ta sprężyna odpowiedzialna jest za stabilizację komory. Może dziać Ci się tak, że przy strzale komora odskakuje od GB, widziałem coś takiego już. Wstaw tam sprężynkę od długopisu.