Kola Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Witam! W marcu br. zakupiłem u krakmanów replikę CM.037 Beta Specnaz. Na pierwszej rozgrywce niby wszystko OK, lecz pod koniec, po wystrzeleniu około 500 kulek, replika "zacinała się". Wyglądało to tak, że gdy na semi nacisnąłem spust, kulka nie wylatywała. Gdy drugi raz spróbowałem strzelić, kulka co prawda wyleciała, ale zasięg oscylował wokół 3-7 m. Wróciłem do domu, pogrzebałem wyciorem. Nie widząc poprawy, psiknąłem trochę WD-40 do rurki doprowadzającej kulki. Na kolejnych strzelankach aż do dziś, użyłem WD-40 około 4 razy. Problem stał się uciążliwy, bo już po około 50 kulkach znowu nastepuje "zacinka", po której wylatują "zbłąkane kulki". Co mam robić? Czy spróbować wysłać do krakmanów, czy iść do pobliskiego specshopu, i (być może) stracić gwarancje)? Czy może jest to pospolity problem, który da się naprawić w domowych warunkach? Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted June 29, 2011 Report Share Posted June 29, 2011 Pierwsze co musisz zrobić to wyrzucić WD 40, tego się nie używa. Wyślij do krakmanów. Nie ma co się szczypać, masz gwarancje nie kombinuj. 15zł na przesyłkę nikogo nie zbawi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts