RoyJonesJr Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Witam. Chcialbym poznac Wasza opinie o tej replice http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/sr4a1_carbine_src_gen_iii-2144.html Czy warta ja kupic? Czy firma SRC jest dobra? Z gory dzieki :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Użyj szukajki a z SRc replik nie kupuj po miesiącu ci padną :) lepiej kup to http://www.military.pl/colt-m4-a1-blow-back-g-amp-g-karabin-aeg_9289t.html Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Odpuść sobie, w tej cenie masz plastikowe serie replik I klasy, albo używane "pełnoprawne" wersje. Quote Link to post Share on other sites
ikso95 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Miałem tą replike a konwersją i musiałem ją oddać bo zasięg był fatalny, luzy przy RISie, kolbie. Quote Link to post Share on other sites
RoyJonesJr Posted June 30, 2011 Author Report Share Posted June 30, 2011 To jaka replike moglibyscie mi polecic? Quote Link to post Share on other sites
Nuclear Blast Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Oczywiście CM.028 z Gunfire :) Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 (edited) cm.003 i m4a1 ICS universal Edited June 30, 2011 by orzeszek616 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Oczywiście CM.028 z Gunfire :) Jeśli to nie sarkazm, to mnie zaraz szlag trafi Quote Link to post Share on other sites
Nuclear Blast Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Oj Wiciok Jasne, że był to sarkazm :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 No to dobrze, bo było tu już sporo miszczuf i znafcuf polecających cm.028 gościom, którzy mieli do wydania około 1k zł... Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 (edited) Człowieku co ty mówisz poczytaj sobie o SRC jedna z najbardziej niepolecanych firm a i CA to nie to samo co SRC tylko renamowana firma. Edited June 30, 2011 by orzeszek616 Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Człowieku co ty mówisz poczytaj sobie o SRC jedna z najbardziej niepolecanych firm a i CA to nie to samo co SRC tylko renamowana firma. Dla niektórych CA jest renową, a dla innych nie. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 CA to jednak mimo wszystko pierwsza klasa, budżetowa, ale jednak pierwsza klasa (pomijając wersje ECO, które to są syfiaste jak cholera). Zamiast tego SRC, które jest dość czerstwe, lepiej już chyba dołożyć parę zeta do emki KWA/LMT albo kupić przetyraną, ale sprawną emkę G&P i potem sukcesywnie ją sobie pieścić. Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Jak dla jednych może być a dla jednych nie być SRC jest firmą niepolecaną przez awaryjność i słabą jakość a CA jest polecaną firmą i dobrą. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 1, 2011 Report Share Posted July 1, 2011 Właśnie zakupiłem replikę SRC z II generacji-mp5 fakt, że to nie emka, ale gb mają taki sam. Zaraz wrzucę ją na warsztat i obejrzę bebeszki. Z wierzchu replika robi bardzo pozytywne wrażenie. Zobaczę, czy jest rzeczywiście powód takich najazdów bądź co bądź na firmę co wypuszcza mp5 z stalowym body... Quote Link to post Share on other sites
orzeszek616 Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Jak ja z 2 miesiące temu może 3 poleciłem tą replikę i zostałem wyśmiany i się zaprzeczali mojej wypowiedzi byli bardziej obeznani więc mają pewnie rację. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Ok... Replika po przeglądzie już jakiś czas. Ogólnie nie jest źle, ale bebechy kilka słabych punktów mają. Najsłabszym z podzespołów jest tłok- po ok. 2k strzałów na stockowej sprężynie (mierzone 290 fps) widać wyraźne ślady po zębatkach na plastikowym uzębieniu tłoka. Drugim i ostatnim elementem, który budzi moje wątpliwości jest prowadnica (niestety plastikowa, bez wzmocnienia) Wymieniłem obydwie części na: tłok SHS ze stalowymi ząbkami (są tanie i gwarantują długie działanie), prowadke na tę z JG 3 gen (nie do zniszczenia). Przy okazji wrzuciłem sprężynę z jakiegoś chinola i mam teraz 370 fps i pewność, że nic nie padnie. Na plus zasługuje na pewno fakt, że SRC daje teraz w standardzie uszczelnione dysze, metalowe łożyska i silnik na neodymowych magnesach. Moim zdaniem SRC jest to firma, której warto się przyjrzeć (nie miałem jeszcze emek w łapach i nie mogę nic powiedzieć na temat ich wykonania, ale mp5 wygląda solidnie). GB przy wymianie powyższych części na pewno długo będzie służył. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts