kamir0014 Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Ostatnio zachciało mi się wyciągnać GB z body. Mam replikę cm028 ak 47 i gdy wszystko złożyłem okazało się że nie ma ognia pojedynczego. Gdy wyciągnę GB i spróbuję strzelić jest pojedynczy i ciągły ale gdy zamontuję go w body to gdy z pojedynczego dam na ciągły i z powrotem na pojedynczy to wtedy replika strzela tylko ciągłym. Co to może być ? Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Źle ustawiłeś przekładnie selektora (zębatki). Musisz wyregulować . :D Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted July 6, 2011 Author Report Share Posted July 6, 2011 tylko chodzi o to że jak GB jest wyciągnięte to wszystko jest ok a jak zamontuje to wtedy dopiero tak się dzieje Quote Link to post Share on other sites
krzysieks Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 Wyreguluj zębatki selektora, i sprawdź czy kable po włożeniu do korpusu nie blokują mechanizmu selektora. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted July 6, 2011 Report Share Posted July 6, 2011 #3 | Napisano 06 lipiec 2011 - 14:17 tylko chodzi o to że jak GB jest wyciągnięte to wszystko jest ok a jak zamontuje to wtedy dopiero tak się dzieje Właśnie jak gb jest wyciągnięty możesz selektorem zjechać dalej niż w body i masz pojedynczy . A jak włożysz do body gb nie dojdzie selektor do poprzedniego punktu (jak był wyciągnięty) i zostaje na auto. Dlatego musisz wyregulować . Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted July 6, 2011 Author Report Share Posted July 6, 2011 już znalazłem problem. Tkwi on w tym że na tym walcu co jest wypuszczony przez body i do niego sie przykręca dzwignie selektora jest luz bo się już wytrał i teraz przypierdzieliłem to razem na kleju do metalu i powinno być ok :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts