Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam.

Mam problemy z magazynkami do G36.

Replika ma body od JG, a reszta (GB) to nie ma nic związanego z chińskimi firmami, same porządne części.

Wiem, że to jest problem z magazynkami, gdyż raz wszystkie popsikałem olejkiem silikonowym i wszystkie podawały pięknie. Byłem zadowolony, ale na drugi dzień żaden magazynek nie chciał podawać. Nie będe co ładowanie psikał olejkiem silikonowym, bo to nie ma sensu. Rozbroiłem jednego low-capa, przemyłem od środka, złożyłem i nic. Zauważyłem, że czasem zacinają się kulki w magach. Kulki jakie używam to PJ 0,25g. To nie jest 100% wina kulek, bo znajomemu na tych kuleczkach i tych magazynkach jego full stockowa Gieta C od JG strzela jak należy. Magazynki są też chyba chińskie, nie wiem, bo od kolegi pożyczałem.

Czy można coś zrobić, żeby nie psikać co ładowanie magazynka? Czy kulki musiałbym wysmarować tym olejkiem sylikonowym?

Pozdrawiam Miszcz

Może nie dysza, a na początek kup jakieś G&G. Ale fakt, masz rację. Niespecjalnie grają ze sobą komory z JG i inne dysze prócz JG, różne kombinacje widziałem. Jednak najlepiej w G36 mieć komorę i dyszę tego samego producenta co body.

Edited by AnR