Usama Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Z tego co wiem to azbestu zaprzestano stosować w polskich pochłaniaczach po 1971 roku. Także jeśli na filtrze widnieje data sprzed 71 jest prawdopodobieństwo, że będzie zawierał azbest. Jesteś pewien? Bo mam polski filtropochłaniacz (1982) i radziecki(1977) i przymierzam się do wybebeszenia jednego z nich. Nie chcę jednak wdychać azbestu. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Polski z 1982 niemal na pewno będzie bez azbestu, natomiast co do radzieckiego nie mam żadnej pewności. Quote Link to post Share on other sites
Usama Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Dzięki! A tak z czystej ciekawości-skąd to wiesz? Sam wcześniej szukałem informacji nt. azbestu w BBS Mo4u, ale nie znalazłem... Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Ktoś związany z Obroną Cywilną mi kiedyś powiedział. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts