lasota9393 Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Witam mam pytanie dotyczące MOSFET. Czy ma ktoś może któryś z tych ? 1.MOSFET 2.MOSFET 3.MOSFET Interesuje mnie czy działają one dobrze i czy warto je kupić. Na sklepach MOSFET z AB kosztuje ok 110zł więc czym one się różnią ?? MOSFET na SpecShop Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Parametrami się różnia, nie mogę się wypowiedzieć co do tych z allegro, ale mam 2 mosfety GATE, jeden standardowy ten za 59zl bodajże, a drugi ten z AB jeżeli nie masz jakiegoś mocnego tuningu to ten z AB odpuść. Potrzebny on jest do mocnych silników żeby nie mieć bursta na semi, ja go mam w mp5 CA ze sprężyną m110 i nie sądzę żeby coś to dawało od standardowego mosfeta, zamontowałem bo nei miałem nic innego pod ręką, ale normalnie to bym nie przepłacał. jedynie porównanie jakiego mogę udzielić to miałem mosfeta z capri, czyli też jakąś tam samoróbkę, po wymianie na gate'a odczułem róznicę. Chociaż ten wcześniejszy też dawał radę, styki nie były spalone, bardziej wytarte:) bo jak się wystrzeli 20k na semi to trochę musi się zużyć:) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Trzeci z allegro jest super,mój znajomy je składa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts