Fillucas Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) Witam! Mój SIG 552 przestał strzelać jakiś rok temu (słychać przesuwające się zębatki, brak strzału). Właśnie teraz mam czas i go rozebrałem - jestem na 90%, że jest uszkodzony tłok. Podaję fotki i mam nadzieję, że mi pomożecie, bo nie mam zamiaru wyrzucić pieniędzy w błoto - a nóż widelec okaże się, że tłok jest sprawny. Polecicie jakiś dobry, tani tłok? Gearbox nie pamiętam jaki, ale CHYBA v3. Pozdrawiam. Edited July 11, 2011 by Fillucas Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) Tłok nie jest sprawny. Nie łapie pierwszego zęba. Wymiana pomoże, o ile inne cześci nie są styrane. Gearbox v.3 (ale w v.2 masz taki sam tłok:P) , polecam tłok niebieski od SHS. Do stocka spokojnie daje radę. W dodatku kosztuje niecałe 23zł. Kupisz go na taiwangun.com Edited July 11, 2011 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
Fillucas Posted July 11, 2011 Author Report Share Posted July 11, 2011 Dzięki, a jeszcze jakąś prowadnice byś mógł polecić? Ze stockowej oderwało się skrzydło jedno. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 (edited) Prowadnica SHS najtańsza i dobra... (oczywiście na taiwanie, mógłbyś hurtem tłok i prowadnice kupić) Po takim czasie przydało by się również dać nowe smary... Choć niekoniecznie. Edited July 11, 2011 by zajaszcze Quote Link to post Share on other sites
Fillucas Posted July 11, 2011 Author Report Share Posted July 11, 2011 Jest wszystko git nasmarowane, ale smary jeszcze mam, więc wielkie dzięki za poradę :) No to zamawiam, dzięki za porady, panowie! :) Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Bierz części SHS. Są naprawdę dobre i cena zaskakująco niska. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts