Rosti Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Witam aktualnie posiadam m4 ics universal do lasu jednak powoli zaczyna mi doskwierac to ze ma ono plastikowy korpus ( szyny juz mam ), jako ze kompletne body kosztuje 600zl to rozgladam sie za druga emka, ale taka bardziej pod cqb i full metal. W oko wpadly mi dwie: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_253&products_id=8107&name=AEG_-_M7A1_-_Full_Metal - o tej nie wiem kompletnie nic, forum takze milczy oraz druga od a&k jednak nie moge jej znalezc w sklepach, wiem ze byla na gunfire za okolo 500-600zl http://akairsoft.com/images/aeg-img/gun/cqb3.jpg - zdjecie ze strony producenta. Czy te repliki warte sa tych pieniedzy, czy lepiej poprostu dokupic front cqb do emki ics i ubolewac nad plastikowym korpusem?:d Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Jak stock w gb to dokupiłbym samą konwersję. Albo drugiego ICS'a, chciałem jeszcze Ci polecić MP5 jakieś ale pewnie zależy Ci na magazynkach. forum takze milczy No niekoniecznie ;> http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/107033-aeg-sr-16-e3-iws-aeg-sr-15-e3-iws/ Zawsze myślałem że M4 jest dość wygodne do CQB, chociaż, jak kto lubi ja to po budynkach latałem z klepami takimi jak M16 czy MP5 ze stałą kolbą i tłumnikiem :teethh: . Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Rozważałeś KAC PDW od Boyca? Trochę niekoszernie wygląda z magami od emki, ale łyka je sprawnie. Do cqb wystarczy springa zmienić na słabszego i hulaj dusza. Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted July 12, 2011 Author Report Share Posted July 12, 2011 Dzięki za link, na pewno przeczytam:) szczerze mówiąc kac mi się nie podoba, chciałbym emke która będę mógł tanim kosztem wytuningowac zewnetrznie jak i wewnętrznie, stawiając na duża szybkostrzelnosc ponieważ ics ma dużo niestandardowych części które nie dość ze są trudno dostępne to jeszcze potwornie drogie:( Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 12, 2011 Report Share Posted July 12, 2011 Jeśli używki wchodzą w grę to poszukaj używanego stubby killera/tanka od G&P. Oba są dość brzydkie (oczywiście moim skromnym zdaniem), ale tuning bajecznie prosty. Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted July 12, 2011 Author Report Share Posted July 12, 2011 własnie takiej emki szukam, jest idealna! teraz tylko pozostaje mi szukac uzywek! wielkie dzieki za pomoc:> Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Jest jeden tank na alledrogo, za niecałe 800PLN, ale rzucam tylko info kontrolnie, bo nie znam ani właściciela ani tej konkretnej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) Tylko na wejściu wymieniłbym sprężynę. Ja od siebie mogę polecić SP85, przy lufie promyka dość szczelnym układzie daje 280fps(moim zdaniem optymalne do wszystkiego), no i nie daje obciążenia dla GB. Edited July 13, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Rosti Posted July 13, 2011 Author Report Share Posted July 13, 2011 a mam jeszcze pytanko, jak jest z czesciami do g&p, sa one tak samo niestandardowe jak ics? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 W G&P zwykły chamski gearbox siedzi, nie żadne dwudzielne cuda na kiju :). Nie ma problemu z częściami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts