Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Nie wiem czy takowy temat gdzieś był, nie udało mi się go znaleźć.

Pominę tłumaczenia jak do tego doszło bo to zupełnie zbędne - nie mniej mam nóż po przejściach do którego mam spory sentyment, lecz mojemu psu udało się zniszczyć drewnianą rączkę. Została najzwyczajniej w świecie pogryziona itd, ma ślady spore ubytki itd. Troche przepolerowałem to papierem ściernym i ściąłem najbardziej uszkodzone fragmenty.

Pytanie brzmi - czy ktoś wie gdzie (i czy w ogóle) można by było oddać go do "naprawy". Najbardziej by mnie cieszyła wymiana na jakąś kompozytową, bo to nie chłonie wody jak drewno a w terenie różne warunki bywają.

Oto zdjęcia pechowca, wygląda to gorzej niż na zdjęciach i niewygodnie się go teraz trzyma :

DSC00456.JPG

DSC00457.JPG

Edited by Hannon

Ah, faktycznie. Zapomniałem o tym forum. Dzięki za przypomnienie. ;) Zaraz tam coś naskrobię.

Co do noża, z racji tego że to nie jedyny jaki mam - pewnie bym olał wątek i odłożył go na półkę, ale jako że dostałem go za dzieciaka od ojca to mam do niego sentyment.

No mój drogi - całkiem ładny TRAPER od Łubgan'a. Sam mam taki w domu i milutko go wspominam. Moja propozycja - dogadaj się z kimś od knives, żeby dorobił ci rączkę kompozytową, powleczoną gumą lub innymi tworzywami które są wytrzymałe i antypoślizgowe - twaron, carbon itp.

Do tego pochewka kydexowa i jechana w las ;D

Oho, widzę że mimo beznadziejnego zdjęcia rozpoznałeś nóż bez problemu. :P Właśnie skończyłem pisać wiadomość do jednego z "nożorobów" jak to sie określili na knives.pl - zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie mniej mam w planie dokładnie to co napisałeś. Jakieś tworzywo sztuczne, bo drewno za szybko szlag trafi przy moim użytkowaniu noża. No i kydexowa pochwa bo ta skórka którą mam do niego woła o pomstę do nieba.