Kubczak94 Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 (edited) Witam Mam problem z moją repliką i jest on dość kłopotliwy podczas gry. Sprawa wygląda następująco, spust w mojej replice nie powraca na swoje miejsce przy oddaniu strzału w trybie semi. Problem jest bardziej skomplikowany gdyż w trybie auto wszystko działa jak trzeba, gdy odłączymy baterie... to samo, w dodatku gdy nie ma baterii, spust chodzi prawidłowo na semi i na auto, gdy podłączymy baterie, znów spust działa prawidłowo tylko w auto Nie mam pojęcia co jest przyczyną, rozbierałem replike i GB, próbowałem na milion różnych sposobów rozszerzyć te blaszki co w nie wchodzi ta kostka i nic. Przy składaniu repliki sprawdzałem czy wszystko jest ok i odkryłem inną ciekawostkę, gdy silnik nie pracuje wewnątrz GB wszystko jest ok, spust wraca we wszystkich trybach pracy, natomiast gdy umieszczę silnik w rękojeści i "zakręcę" GB powraca problem zostającego spustu w trybie semi. Problem powstał na jednej strzelance gdy chciałem oddać strzał, ku mojemu zdziwieniu spust został i nie odskoczył. Dodam że nie katuje swojej repliki (nie rzucam, kąpie itp) Bardzo proszę Was o w miarę szybką odpowiedz bo na naprawę mam tylko tą noc, jutro rano idę postrzelać z kumplami a jeżeli nie naprawię tego to będę skazany na tryb auto przez całą strzelankę ;) Pozdrawiam! ..z góry dziękuje za wszelką pomoc z Waszej strony @edit Przepraszam... to jest replika JG6619 M4 CQB Edited July 22, 2011 by Kubczak94 Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Sprężynka od spustu nie jest złamana? Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Może nie tyle złamana co zbita i niema siły cofnąć spustu. Przy strzelaniu pojedynczym w trybie auto też występuje taki objaw? Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Ech....Jest złamana ! Mówiłem Ci....czasem odbija bo pociąga go sprężynka od kostki stykowej... Wejdź do mnie z browarem to Ci dam taką i zobaczysz ,że problem zniknie :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Można zrobić taką z każdej sprężyny ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts