Cpt Saper Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Witam, mam problem z repliką boyi (szary szkielet gearboxa). Mianowicie problem jest z trybem ognia na ta porę zamiast semi mam auto, czyli safe-auto-auto. Wymieniłem nowe kable ze stykami i przerywacz ze sprężynką. Nic się nie poprawiło. Jeśli miał ktoś z tym problem to proszę się odezwać. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Witam, mam problem z repliką boyi (szary szkielet gearboxa). Mianowicie problem jest z trybem ognia na ta porę zamiast semi mam auto, czyli safe-auto-auto. Wymieniłem nowe kable ze stykami i przerywacz ze sprężynką. Nic się nie poprawiło. Jeśli miał ktoś z tym problem to proszę się odezwać. Jaka replika ( dokładna nazwa). Możliwe że blaszki stykowe nie są rozłączane przy obrocie zębatki tłokowej (takie 2 dzyndzle widoczne zanim założysz płytkę selektora ognia). Musiał byś inaczej je wyprofilować (żeby styk z płytką był trochę dalej niż jest obecnie ale to delikatna sprawa). Jakiej firmy są części które wymieniłeś? Quote Link to post Share on other sites
Cpt Saper Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 Replika to BI-3981 CQB Boyi. Poprzednio w tej boyice byl styk czarny stockowy, a teraz kupilem tez boyi tylko ze zoltym stykiem, bo stare byly przypalone. Przerywacz to firma SHS. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 (edited) Replika to BI-3981 CQB Boyi. Poprzednio w tej boyice byl styk czarny stockowy, a teraz kupilem tez boyi tylko ze zoltym stykiem, bo stare byly przypalone. Przerywacz to firma SHS. Możesz dać jakieś foto tego styku (masz jakiś link)? Próbowałeś tego styku z stokową płytka selektora ognia? Edited July 27, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
Cpt Saper Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 Możesz dać jakieś foto tego styku (masz jakiś link)? Próbowałeś tego styku z stokową płytka selektora ognia? Kupilem cos takiego http://azteko.pl/okablowanie-do-m4-m16-do-kolby-kostka-styki-p-280.html i wlozylem ja do gearboxa. Płytka selektora ognia jest stockowa -czarna. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 (edited) Dobrze wszystko złożyłeś (sprężynkę na przerywaczy też)? Zębatka tłokowa nie jest uszkodzona (ma od spodu taki wypustek)? Edited July 27, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
Cpt Saper Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 Sprezynka dobrze zalozona i nawet nowa. Zebatka tlokowa wymienilem na JG III gen i nadal nic. Sprobuje jeszcze zmienic szkielet bo niby boyi jest węższy od innych. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 To już wyższa matematyka. Złap kontakt z AnR-em. Może ci coś doradzi. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Spróbuj dać podkładkę między częścią selektora, która styka się z płytą selektora a częścią zewnętrzną (tą od przełączania trybu ognia), ale nie za grubą tą podkładkę. Quote Link to post Share on other sites
Cpt Saper Posted July 29, 2011 Author Report Share Posted July 29, 2011 Okazało się że przerywacz stary boyi i nowy Shs nie działały jak powinny. Wlozylem JG III i śmiga aż miło :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts