komilaj153 Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 (edited) Witam. Dzisiaj dostałem paczkę z nowymi częściami do mojej repliki (M15A4 carabine sportline CA) . Wymieniłem zębatki na takie : http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_kola_zebate/zestaw_stalowych_zebatek_14_1-high_speed_super_shooter-2356.html i gdy chciałem strzelić sprężyna naciągnęła się tylko do połowy. Posiadam akumulator 8.4 V , silnik high trogue motor CA i sprężynę m120 . Proszę o to aby mi ktoś wytłumaczył dlaczego to nie działa i powiedział co trzeba wymienić . Z góry dziękuję . Edited July 28, 2011 by komilaj153 Link to post Share on other sites
Hector Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Spróbuj na mocniejszej baterii. Ew. źle spodkładkowane zębatki. Link to post Share on other sites
Guest Bart76 Posted July 28, 2011 Report Share Posted July 28, 2011 Wyjmij wszystko z gearboxa i zacznij od sprawdzenia czy same zębatki swobodnie się obracają w łożyskach i nie klinują się. Następnie zamontuj cylinder z tłokiem (bez sprężyny) i sprawdź czy środkowa zębatka nie klinuje się na tłoku podczas wyciągania go z cylindra przez zębatkę tłokową - ja tak miałem i musiałem z jednej strony delikatnie spiłować tłok. Sprawdź też stan łożysk, a jeżeli możesz sobie na to pozwolić wymień od razu na cierne. No i pozostaje jeszcze kwestia wymiany podkładek. Co do baterii to 8.4v wystarczy, ale minimum 2000mAh. Optymalna byłaby 9.6v o tej samej pojemności. Link to post Share on other sites
komilaj153 Posted July 28, 2011 Author Report Share Posted July 28, 2011 (edited) Dziękuję za odpowiedzi . Jednak spróbuje wymienić baterię na lepszą i zobaczymy czy będzie działać Edited July 28, 2011 by komilaj153 Link to post Share on other sites
Recommended Posts