Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M15A4 carabine sportline CA

Recommended Posts

Witam. Dzisiaj dostałem paczkę z nowymi częściami do mojej repliki (M15A4 carabine sportline CA) . Wymieniłem zębatki na takie : http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_kola_zebate/zestaw_stalowych_zebatek_14_1-high_speed_super_shooter-2356.html i gdy chciałem strzelić sprężyna naciągnęła się tylko do połowy. Posiadam akumulator 8.4 V , silnik high trogue motor CA i sprężynę m120 . Proszę o to aby mi ktoś wytłumaczył dlaczego to nie działa i powiedział co trzeba wymienić . Z góry dziękuję .

Edited by komilaj153
Guest Bart76

Wyjmij wszystko z gearboxa i zacznij od sprawdzenia czy same zębatki swobodnie się obracają w łożyskach i nie klinują się. Następnie zamontuj cylinder z tłokiem (bez sprężyny) i sprawdź czy środkowa zębatka nie klinuje się na tłoku podczas wyciągania go z cylindra przez zębatkę tłokową - ja tak miałem i musiałem z jednej strony delikatnie spiłować tłok. Sprawdź też stan łożysk, a jeżeli możesz sobie na to pozwolić wymień od razu na cierne. No i pozostaje jeszcze kwestia wymiany podkładek.

Co do baterii to 8.4v wystarczy, ale minimum 2000mAh. Optymalna byłaby 9.6v o tej samej pojemności.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...