Sybir1992 Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Kupiłem w czerwcu replikę JG G36k... Niestety zakup lipny. Wydałem prawie 600zł tylko po to by repliką psuła tłoki. Załóżmy, że kupiłem replikę we wtorek to w czwartek już mogłem nowy tłok do niej włożyć. Założyłem kolejny plastikowy i po godzinie padł... Kupiłem kolejny tym razem z metalowymi zębami...za dwa dni padł. ostatni metalowy ząb oderwał się. Co może być przyczyną takich dużych przeciążeń dla tłoka? Plastikowe łożyska? Czy za mocna sprężyna (stockowa)...? Tłok plastikowy - drugi wyglądał podobnie Tłok metalowy Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Zacięcie. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Opieprz swojego serwisanta, chyba że sam to składałeś, to się nie dziw. Quote Link to post Share on other sites
Sybir1992 Posted July 31, 2011 Author Report Share Posted July 31, 2011 ja się nie pytam kogo mam opieprzyć tylko co może być przyczyną? Złożony GB był prawidłowo Quote Link to post Share on other sites
Feiro Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Ty tylko rozłóż i złóż na nowo GB ! Tylko STARANNIE ! Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Jak zrywa tłokom zęby to nie został prawidłowo złożony. Quote Link to post Share on other sites
Sybir1992 Posted July 31, 2011 Author Report Share Posted July 31, 2011 Był ... starannie złożony... kolega jak zobaczył te plastikowe łożyska stwierdził ze zebatki maja na nich luz i tancza po tłoku i dlatego naprezenie ida cale na tlok. Quote Link to post Share on other sites
Feiro Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 No to skoro wiesz, że masz plastikowe łożyska, to dlaczego ich nie wymienisz ? Quote Link to post Share on other sites
Sybir1992 Posted July 31, 2011 Author Report Share Posted July 31, 2011 Bo nie wiem czy one są problemem... Quote Link to post Share on other sites
Kulisz Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Jak coś lata a nie powinno to zawsze będzie problemem wcześniej czy później. Zmień łożyska + dobrze wypodkładkuj. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts