wiciok Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 (edited) Witam! Podczas ostatniej strzelanki coś stało mi się z hopsiupem - zaczął za mocno podkręcać "prawą dolną" kulkę, przez co ta leci w kosmos. Rozebrałem, wyczyściłem, przesmarowałem (małą ilością smaru silikonowego cylinder, a grafitowym sprężyny), umyłem lufy, poustawiałem równo gumki (żadnych uszkodzeń nie stwierdziłem - obie dolne są lekko obszarpane, ale po drugiej stronie niż podkręcająca kulki wypustka - a druga działała normalnie), uszczelniłem "komorę" teflonem, no i w końcu poskładałem wszystko. Dodam też, że wszystko to zajęło mi więcej niż pół dnia. I co? WSZYSTKIE kulki lecą jak pijane (w pierwszym strzale kręciły się wokół siebie - nawet ciekawie to wyglądało). O ile najprawdopodobniej ten efekt spowodował silikon, który pewnie zaciapał HU, to z niewiadomych powodów ta sama kulka dalej wariuje. Macie jakieś pomysły, co z tym fantem zrobić? Czy to po prostu uszkodzenie gumki i nic się nie da zrobić? (chociaż nic nienormalnego na niej nie zaobserwowałem) Z góry dziękuję za pomoc. Edited August 8, 2011 by wiciok Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 2, 2012 Author Report Share Posted May 2, 2012 Nom, w końcu się zabrałem za to i wygląda na to, że już wszystko śmiga. Gumka zaciapała się smarem ze sprężyny :sciana: Można zamknąć. Link to post Share on other sites
Recommended Posts