Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 E3 IWS SR15 Asian Electric Guns

Recommended Posts

Witajcie, zakupiłem ostatnio replikę SR15 od firmy AEG. Od byłem z nią na dwóch wypadach i wszystko było miodnie. Z 30minut temu chwyciłem replikę do ręki tak tylko (wiecie nowa i pierwsza w sumie to jara się człowiek). Do czego zmierzam. Jeżeli lekko się pociągnie dźwignię przeładowania otwiera się klapa od łusek. Widać zamek. Jeżeli pociągnie się dalej zamek się chowa i zostaje w tyle co umożliwia regulację hopupu. Zamyka się go boltcatchem. Dochodząc do sedna... Teraz nie wiem co się stało, ale gdy ciągnie przeładowanie do końca zamek nie zostaje w tyle tylko chodzi razem z suwadłem przeładowania. Nie wiem czy coś się gdzieś nie ułamało jakiś bolec który przetrzymywał zamek a który boltcatch go wyciskał i zamek się zamykał.

Prosiłbym o pomoc co mam z tym zrobić. Czy oddać replikę na serwis czy coś innego.

Pozdrawiam

Krzysiek

Nie mogę edytować postu powyżej.

Przeładowując było słychać trzask. Postanowiłem otworzyć repli,ę zobaczyć co jest w środku. Okazało się że ułamał się taki bolec, co ciągnął zamek do tyłu, który też ciągnął za inny bolec, który wybijał na zewnątrz pokrywę łusek.

:(:(:(:(:(

Jak narazie próbuję zrobić podobny elemnt z metalu zobaczymy co z tym będzie.

• 2 months later...

Nie mogę edytować postu powyżej.

Przeładowując było słychać trzask. Postanowiłem otworzyć repli,ę zobaczyć co jest w środku. Okazało się że ułamał się taki bolec, co ciągnął zamek do tyłu, który też ciągnął za inny bolec, który wybijał na zewnątrz pokrywę łusek.

:(:(:(:(:(

Jak narazie próbuję zrobić podobny elemnt z metalu zobaczymy co z tym będzie.

Sorki, że odkopuję, ale:

1. ta część jest już do dostania:

http://gunfire.pl/product-pol-1152195504-Zaczep-suwadla-do-M4-SHS.html

2. Mam SR16 - nie wiesz może jak tam się wyjmuje GB z dolnego body (problemem jest obustronny selektor)?