Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Porównanie dwóch M4

Recommended Posts

Witam

Planuję kupić elektryczną replikę M4, z zamiarem montażu kolimatora zamkniętego i latarki (opcjonalnie). Jestem na tyle zielony, że nie potrafię jeszcze obiektywnie porównać dwóch replik, zwłaszcza pod względem trwałości i eksploatacji. Czytałem tematy o kupnie pierwszego elektryka i producentach, jednakże proszę o poradę. Osobiste doświadczenia, czy irytujące szczegóły użytkowania też mile widziane:)

Zaznaczam, że obie repliki są w moim zasięgu cenowym.

replika 1

replika 2

Pierwszym kryterium jest trwałość i niezawodność, później dopiero wykończenie, czy estetyka.

Nie chcę, za pierwszego elektryka, płacić powyżej tysiąca zł, myślę więc, że wybór jednej z dwóch powyższych ma sens.

Za wszelkie opinie z góry dziękuję.

Weź pomyśl 2 razy zanim coś napiszesz. Autor tematu wyskoczył z replikami za 800-850zł (z baterią i ładowarką) to ty dajesz linki z replikami +1250, oprócz M16, ale ona nie przypomina za bardzo współczesnej emki. Do tego 1250 dolicz sobie jeszcze min. 250zł na przesyłki, baterię i ładowarkę i wyjdzie Ci kwota prawie 2 razy większa niż być powinna.

Żeby nie był OT - kup M4 KWA i będziesz zadowolony (to to samo co LMT, no prawie to samo).

edit: Kedaros mnie wyprzedził.

Edited by GROM.USP

Weź pomyśl 2 razy zanim coś napiszesz. Autor tematu wyskoczył z replikami za 800-850zł (z baterią i ładowarką) to ty dajesz linki z replikami +1250, oprócz M16, ale ona nie przypomina za bardzo współczesnej emki. Do tego 1250 dolicz sobie jeszcze min. 250zł na przesyłki, baterię i ładowarkę i wyjdzie Ci kwota prawie 2 razy większa niż być powinna.

Żeby nie był OT - kup M4 KWA i będziesz zadowolony (to to samo co LMT, no prawie to samo).

edit: Kedaros mnie wyprzedził.

Taaa, a KWA jest takie dużo tańsze od LMT? Z reguły widziałem, że LMT są tańsze, mimo iż różnica między nimi wcale nie jest taka wielka. Jeśli chce autor tylko kolimator to może kupić normalną m4a1 albo skróconą, zarówno KWA jak i LMT (różnica to oznaczenia, ew LMT jest jeszcze dużo tych starych czyli 8 i 9mm łożyska, co nie znaczy że są gorsze) przy czym LMT ponoć ma lufę zwykłą, a KWA półpreckę (w sumie mogło by się to zgadzać, bo moja emka stockowo rozrzut ma niewiele mniejszy niż AKM z cymy).

Natomiast z tych 2 podanych przez autora lepsza jest G&P.

P.s. Na razie nigdzie m4 nie ma, to fakt ale cytat ze zbrojowni ,,PLANOWANE DOSTAWY: 15-25 Wrzesień - ASG/KWA" - może warto zapytać, czy rzeczywiście ta dostawa ma być, i czy będą te emki. Wg mnie warto dołożyć.

Edited by PiotrqŚ

Miszczowie słowa :biggrin: G&P też jest bez źródła zasilania i ładowarki więc też doliczcie ze 200 pln. Z tych dwu replik ja wziął bym G&P dlatego że jest repliką markową, a nie chińczykiem z Gunfire lub szukał KWA LMT które są do dostana za 960pln.

PS. Wildze że niektórym towarzyszom KWA USA zrobiło budyń z mózgu. :hahaha: LMT produkują w fabryce KWA więc jest to KWA :bialaflaga:

Edited by memonic1

Miszczowie słowa :biggrin: G&P też jest bez źródła zasilania i ładowarki więc też doliczcie ze 200 pln. Z tych dwu replik ja wziął bym G&P dlatego że jest repliką markową, a nie chińczykiem z Gunfire lub szukał KWA LMT które są do dostana za 960pln.

PS. Wildze że niektórym towarzyszom KWA USA zrobiło budyń z mózgu. :hahaha: LMT produkują w fabryce KWA więc jest to KWA :bialaflaga:

Owszem, acz do niedawna chyba generalnie nie było jeszcze LMT z gearboxem stricte 9mm łożyska, więc może niektórzy jeszcze nie wiedzą ale... Teraz już są - zbrojo i specshop (to drugie nie jestem pewien, ale tak mówili właściciele tychże replik z tego sklepu).

Oglądałem to ogłoszenie i nawet się zastanawiam, z powodu producenta, nad kupnem. Nie wiem tylko ile mogą kosztować ew. remonty zniszczonych części. Poza tym ta bateria, wielkości butelki z wodą, była by do wymiany, więc koszty wzrosną.

Lookit zawsze możesz zastosować tzw. pokrowiec na baterię mocowany do kolby

Te całe sprężynki da się kupić za grosze, a ubytek w body da się załatać chyba stalową plasteliną :)

Wydatek ok 100 zł i masz replikę prawie jak nową + będziesz miał kasę, to dokupiłbyś dobrą ładowarkę.

Jak widać jest tam jeszcze level 1 :) Posiadam nowszą wersje tej emki i jestem zadowolony tylko że brak lvla.

Edited by Kedaros

Te całe sprężynki da się kupić za grosze, a ubytek w body da się załatać chyba stalową plasteliną :)

Wydatek ok 100 zł i masz replikę prawie jak nową + będziesz miał kasę, to dokupiłbyś dobrą ładowarkę.

Jak widać jest tam jeszcze level 1 :) Posiadam nowszą wersje tej emki i jestem zadowolony tylko że brak lvla.

Zaczynasz brzmieć, jakbyś to Ty ją sprzedawał lub ktoś znajomy. ;)

Po czym poznać podejrzane ogłoszenie i niepewny zakup - replika z zewnątrz wygląda na niezadbaną. I tyle. Skoro ktoś łamie body, gubi części czy nawet nie umyje repliki do ZDJĘĆ DO SPRZEDAŻY, to jaka jest szansa, że w ogóle dbał o ten szajs, gdy był jego użytkownikiem?