snakeTHEhunter Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Witam... Posiadam replikę MP5SD3 Classic Army, zakupioną ok 6lat temu, mały przebieg. Ok 4lata temu włożony Tune Upkit Hurricane M100 w serwisie ASGshopu(więc profesjonalnie) od tego czasu używana sporadycznie parę razy w sezonie. Rok temu działała poprawnie. Problem pojawił się w tym sezonie po "odkurzeniu" repliki po roku leżenia w szafie. Na ogniu pojedynczym działa prawidłowo. Problem pojawia sie gdy strzelam na ciągłym i przy puszczeniu spustu (nie za każdym razem) i ponownym naciśnięciu nie chce strzelać tzn. sprężyna blokuje się tuż przed wystrzałem w położeniu "ściśniętym" słychać tylko lekki ruch silnika i nie chce dalej ruszyć, nawet wymiana baterii na 12V nie pomaga. Muszę dopiero opuścić ten "ząbek" blokujący powrót kół zębatych, słychać wystrzał i znowu można strzelać ogniem ciągłym. Nie zawsze się to dzieje, zależy od tego kiedy puszcze spust podczas strzelania serią. Gearbox jest nasmarowany serwisowo więc wina zapieczenia po roku leżakowania raczej nie jest przyczyną (długi drut do odciągania zapadki wyjmuje tłusty ze smaru)... Jak temu zaradzić? Miał ktoś taki przypadek? Pozdrawiam... Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 (edited) Miałem dokładnie to samo. Przyczyną było złe podkładkowanie i za mała ilość zapadek przeciwpowrotnych na zębatce silnikowej. Edited August 30, 2011 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 za dużo smaru i moze tez żygać na styki. ogólnie smary CA są beznadziejne - po wymianie w jednej mp5 na normlane, zaczeła strzelać szybciej nawet na silniku TM EG700 :) Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 A co do Asgshopu to mam złe odczucia do ich serwisu ostatnio kolega oddał replike do naszego serwisanta i się okazało jak źle jest spodkładkowane. Quote Link to post Share on other sites
snakeTHEhunter Posted August 30, 2011 Author Report Share Posted August 30, 2011 Ale rok temu działała hmmmm a nic od tego czasu nie było robione. Możliwe że przez nieuwagę wtedy aku mi się wyczerpał i sprężyna została "ściśnięta" i tak przeleżała replika rok... Pierwszy raz mi się tak dzieje od 4lat po odebraniu z serwisu repliki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts