wxp31 Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Witam Jak w temacie, moje badziewie w postaci ww Socoma nie zbiera kulek z magazynka, testowałem na 2 sztukach i niestety nic, pomaga albo wyjęcie maga i ponowne włożenie go, albo ręczne odciągnięcie zamka do oporu, czy ktoś mógłby doradzić co jest nie tak jak trzeba i ewentualnie poinstruować takiego osła manualnego jak ja co można zrobić, żeby to naprawić? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Iwan Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Wyczyść magazynek... Quote Link to post Share on other sites
Pudel21 Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 (edited) U mnie w Socomie mag ma problem z podawaniem kulek P&J. Edited September 4, 2011 by Pudel21 Quote Link to post Share on other sites
wxp31 Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Dex na 2 magach jest to samo, przy odciągnięciu zamka ręcznie, kulki normalnie podaje, to chyba nie problem maga... Pozdrawiam Iwan Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 To zerknij do środka. Quote Link to post Share on other sites
John_RD Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 (edited) Jeżeli magazynek jest ok i nie blokują Ci się w nim kulki to blokuje Ci się popychacz. Dzieje się tak jak za dużo bawisz się zamkiem, wtedy sprężynka cofająca popychacz się wyrabia i wystarczy lekki opór kulek aby popychacz się nie cofnął. Tak dla sprawdzenia jeszcze czy to na pewno to: po strzale lekko ale tak lekko wysuń magazynek (tak na jeden mm), jeżeli usłyszysz klik i po ponownym włożeniu maga podał kulkę, jak podał tzn. że popychacz. Na szczęście jest to łatwe do zrobienia bo wystarczy zmienić skok sprężynki albo samą sprężynkę. Najprościej i bez żadnego kombinowanie jest zrobić tak http://zxc133.republika.pl/mk23.JPG - bierzesz coś ostrego, wsadzasz w jeden z pierwszych zwoi i odciągasz tak aby początek sprężyny zaczynał się gdzieś w 1/4 całego mechanizmu. Zresztą sam już zobaczysz w jakiej odległości popychacz dobrze działa. Jest tylko jeden minus tej szybkiej naprawy bo zapomnij o zabawie zamkiem, no chyba że częściej będziesz chciał go naprawiać. PS. jak nie wiesz jak dostać się do mechanizmu popychacza to: Ściągnij zamek i wyciągnij lufę z zamka wraz z komorą HU. Teraz patrząc od góry na zamek w tylnej części otworu na łuski wystaje taki mały ząbek. Wciśnij go w dół i już masz. enjoy Edited September 6, 2011 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
korpus97 Posted September 22, 2011 Report Share Posted September 22, 2011 Miałem taki sam problem twoja rada pomogła wszystko pięknie działa :cool: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts