zito6 Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Witam! Wiem że to gówniana replika kupiłem ją od kolegi za 30zł więc proszę o wyrozumiałość. Mianowicie ciągnę dźwignię przeładowania zatrzask zaskakuje chcę dźwignię dać z powrotem na swoje miejsce i wtedy dźwignia ciągnie w stronę repliki a sprężyna pozostaje nie napięta. Wie ktoś może co jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 (edited) Masz pewnie pęknięty zaczep w tłoku - ale jak kupiłeś ją za 30PLN , to można powiedziec że za darmo . Edited September 25, 2011 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
babski Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Albo coś z układem spustu (sprężynki, seary itp). Najlepszym sposobem będzie rozebrać i zobaczyć. A jak nie to wysłać do serwisanta ;) Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted September 25, 2011 Author Report Share Posted September 25, 2011 (edited) Rozbierałem rozbierałem i powiem wam że kumpel nawalił do niej strasznie dużo smaru, który później zostawał na zaczepie i zatrzasku tłoka. Po wyczyszczeniu tłoka w środku i cylindra na zewnątrz replika strzelała tyle że na 20m no i strasznie tarła przy przeładowywaniu. Więc ponownie ją nasmarowałem tym razem minimalnie i gęstszym smarem. Tłok chodził w cylindrze idealnie i był efekt strzykawki, ale po złożeniu okazało się że kupa to samo. Czy możliwe że to wina tylko i wyłącznie smaru? Oglądałem układ zwalniający tłok i żaden element nie wygląda na zużyty. Dodam że na zatrzasku tłoka również nie widać oznak zużycia. Edited September 25, 2011 by zito6 Quote Link to post Share on other sites
KubonMan Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 To efekt kupowatego złożenia i kupowatej jakości ,,repliki'' . Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted December 16, 2011 Report Share Posted December 16, 2011 Ja bym to nazwał inaczej efekt chińskich rączek. Quote Link to post Share on other sites
Meksyk Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 masz rozwalony cylinder :) mam to samo i szukam nowego ale trudno go dostć.. :( Quote Link to post Share on other sites
Stefek Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 (edited) Do tej repliki sobie dorobisz cylinder za 150 zł i będzie taki sam jak ten za 650 zł... Edited March 12, 2012 by Stefek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts