CQB-NSr6 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Witam. wiem ze sie powtarzam ale jak czytałem opinie o tych okularach to pozniej głownym tematem były GOGLE ESS itp. moŻE mi ktos jasno przedstawic wady i zalety tych okularów. http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=7464&name=Okulary_ochronne_-_Bolle_Cobra_-_COBFSPSI_-_Jasne bardzo bym prosił>a i czy klasa B(o tych okularach mowa) wytrzyma ok 400 fps i więcej?CZy parują? Quote Link to post Share on other sites
Reaper Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Witam. Podbijam kolegę wyżej. Interesują mnie gogle Bolle Cobra i proszę o wypowiedź osoby które je używają/używali. Czy to opłacalna inwestycja, czy można dostać coś o podobnych gabarytach w innej cenie. Oczywista kwestia to chodzi mi o wytrzymałość i bezpieczeństwo użytkowania. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Z tego, co słyszałem, mają standardową wytrzymałość bolli. Działają, ale za to straszliwie parują. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne". Quote Link to post Share on other sites
artur52kh Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 3 moich kolegów kupiło ww. gogle. Niestety u wszystkich trzech gogle niesamowicie parowały. Mają praktyczne zerową wentylację przez co nie da się w nich grać. Każdy z nich miał je tylko raz na strzelance. Później "przesiedli" się na ESSy Ice i Uvexy Ivo. Gdzie problem parowania nie występuje. A co do wytrzymałości u nas zostały przestrzelane repliką o mocy ponad 500fpsów i wytrzymały bez żadnego problemu. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted December 23, 2011 Report Share Posted December 23, 2011 fpsy to nie moc tylko prędkość wylotowa... :dry: Quote Link to post Share on other sites
Reaper Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Hmm na parowanie to by się przydało wysmarować mleczkiem Pronto dla przykładu, podobno dobry sposób. Zastanawiam się właśnie jeszcze nad kupnem Uvex-ów I-vo choć istnieje możliwość dostania się kulki pod okular i wtedy może być problem, dlatego bardziej preferuję gogle. Quote Link to post Share on other sites
qaba Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 jesli chodzi o wentylację, to wg. mnie najlepsze są Bolle X800, tam szczeliny są olbrzymie i praktycznie wokół szyby. Sama szyba jest chyba 2,5 mm, z wytrzymałością "B" i przyjąłem kilka bliskich trafień - bez uszczerbku na zdrowiu, z dużą stratą na psychice - w końcu to head shot. Testowałem różne bolki, innych na głowie nie miałem. Na widok UVEX bhp uciekam. Quote Link to post Share on other sites
brod3c Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Strasznie parują ... lepiej kup uvex-y albo Bolle x800 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts