bodzio_69 Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Witam. Przeczytałem troche tematów no ale na dolegliwości mojej emki złotego środka nie znalazłem. Sprawa ma się następująco replika strzela bezproblemowo jakieś 100-200 kulek po czym rozładowywuje baterie 1500 9,6, towarzyszy temu : nagrzany mosfet (najbardziej) później batka (średnio) styki przed mosfetem noi silnik. Kombinowałem już jak się da no ale nie umiem znaleźć winowajcy, próbowałem na róznych bateriach scenariusz jest ten sam. Replika to pełen stok jedyne co było wymieniane to chwyt pistoletowy i coś mi się zdaje że od tego się to zaczeło, lecz wymieniony został po 2 tygodniach posiadania repliki gdzie nie była jakoś nadmiernie eksploatowana i nie jestem w stanie stwierdzić czy było to już wcześniej. replika ma rok. GB sprawdzałem wszystko siedzi tak jak powinno, zastanawiam się tylko czy możliwe by było wsadzenie silnika "nieprawidłowo" lecz sytuacja sie powtarza gdy zmieniłem na stary chwyt. Kompletnie już nie wiem co może być przyczyną :( Licze na Waszą pomoc:) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Źle wyregulowana śruba silnikowa, za mocno dociśnięta. Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted October 6, 2011 Author Report Share Posted October 6, 2011 Sprawa wygląda tak że bez względu na stopień dokręcenia objawy są te same :( Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Za ciasno wypodkładkowane zębatki lub źle wypodkładkowane w sensie że jedna lub wszystkie z nich trą o szkielet GB. Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted October 7, 2011 Author Report Share Posted October 7, 2011 (edited) Wieczorkiem Sprawdzę i odrazu zdam relacje :) A powiedzcie mi jeszcze czy może być problemem np za mocna sprężyna (nie wiem jaka jest wsadzona) bo to by chyba się zgadzało ponieważ silnik miał by wieksze opory co skutkowało by w ostrym grzaniu się elektryki co by prowadziło do rozładowywania batki? jak sądzicie? :D to tylko moje chore teorie :P odrazu mówię nie jestem specjalistą :)? bądź uszkodzony mosfet? Wielkie dzięki za zainteresowanie :) Edited October 7, 2011 by bodzio_69 Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted October 7, 2011 Author Report Share Posted October 7, 2011 Sprawdziłem GB, Nic nie ociera o nic :] własnie złożyłem i przestrzeliłem praca GB i dzwiek jest nienaganna, lecz po dłuższej seri kable robią się ciepłe :( Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Zależy jaka sprężyna ale możliwe. Przy M130 i stockowej baterii zaczynają się schody. Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted October 7, 2011 Author Report Share Posted October 7, 2011 to by tłumaczyło fenomenalny zasięg jaki osiąga, no nic pozostaje poporstu wsadzić słabszą i sprawdzić :] Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted October 11, 2011 Author Report Share Posted October 11, 2011 Problem prawdopodobnie sam się rozwiązał a co było przyczyną niestety nie wiem xD rozłożyłem 2 razy Gb przeczyściłem styki, i udałem się w bój. Wywaliłem 1,5 Hi-Capa + kilka low'ów. Szybkostrzelność nie zmalała a bateria nadal trzymała, nie zauważyłem nadmiernej "ciepłoty" niczego :], lecz nie zdążyłem bardziej "po katować" Broni gdyż jedna taka malutka sprężynka w gb mi pękła (ta koło "kostki stykowej" <- chyba tak to się piszę :P), także czekam aż dostanę nową. Dziękuję wszystkim za pomoc !! Pozdrawiam :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts