Griwen Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Witam! Zna ktoś może jakieś buty taktyczne w kolorze Oliv czy ogólnie zielonym. Szukam czegoś wytrzymałego, w miare taniego i z dobrym maskowaniem do lasu. Niestety czarny nie jest naturalnym kolorem występującym w lesie i jest dosyć mocno widoczny poza tym nie ma problemu ze znalezieniem butów w kolorze czarnym stąd moje pytanie. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Jungle boots robią w wersji olive. Quote Link to post Share on other sites
Griwen Posted October 7, 2011 Author Report Share Posted October 7, 2011 (edited) O nich wiem ciekawi mnie czy są jeszcze jakieś lepsze propozycje. Znalazłem coś w stylu http://www.rdconsulting.pl/node/804 jednak nie jestem przekonany co do ich wytrzymałości, noski będą się łatwo przecierały itd. Może ktoś ma coś ciekawszego. Edited October 7, 2011 by Griwen Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 W olive to będą albo zamszowe albo z tworzywa, a takie się nie nadają niestety do cięższych warunków, najlepsze byłyby z licówki ale takich w kolorze raczej nie ma tylko czarne ew. brązowe. Także proponuję sobie odpuścić olive i kupić czarne. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Traker ma rację, a co do maskowania w lesie to buty, według mnie, są najmniej ważne. Już dłonie prędzej Cię zdradzą (bo przecież nie znajdują się wśród traw, mchów, krzewów itp. które z pewnością zakrywają ciało przynajmniej do kolan). Quote Link to post Share on other sites
Griwen Posted October 8, 2011 Author Report Share Posted October 8, 2011 Właśnie ostatnio na szkoleniu najbardziej zdradzały nas buty :) ale w każdym bądź razie dziękuję za uwagi :) Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Jak masz trochę pieniędzy do wydania na buty to poszukaj wyrobów firmy chiruca. Sam mam takie w kolorze przypominającym OD. Buty wykonane są z licówki więc na nasze lasy idealne. Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Są buty combat firmy Wellco, jak uda Ci się znaleźć dystrybutora to będziesz miał wybór spośród bodajże 4-5 modeli. Przykładowy model (wpadł mi szczególnie w oko): http://www.wellco.com/p-W-S480.html I nie słuchaj ludzi którym maskowanie zwisa jeśli Tobie zależy na nim. Buty również mają znaczenie i potrafią zajebiście zdradzać Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Kup sobie szmaciaki francuskie: http://allegro.pl/francuskie-buty-opinacze-legii-cudzoziemskiej-39-i1845756202.html Albo zainwestuj w gaitersy. Pozdrawiam. D. Quote Link to post Share on other sites
arco74 Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Griwenowi chodzi o cos takiego: http://www.patriotoutfitters.com/scripts/z.exe/sbproc?action=sp29690 lub podobne kwestia maskowania butów jest bardzo ważna i podzielam zdanie Grey Foxa! Trzeba się również do tej techniki przyłożyc. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 O zielone, wytrzymałe, tanie i dobre będzie pewnie trudno. Najprościej - kup pustynniaki (choćby amerykańskie standardowe Desert Boots czy ich brytyjski odpowiednik) i zacznij ich używać, zapominając o czyszczeniu na jakiś czas. Brud powinien pozwolić im się dobrze stopić z terenem. Ewentualnie zielony spray i heja, naprzód. Quote Link to post Share on other sites
shinobi Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Tak jak pisze kolega 50zyt - ja również ze swojej strony mogę polecić klasyczne jungle boots. Biegam w nich na każdej strzelance, a są to kopie kupione za 90 złotych na allegro - może trafiliśmy na dobre sztuki, ale kupiliśmy je z kolegą dwa lata temu i nie widać po nich jakiegoś specjalnego zużycia. Wg mnie spełniają wszystkie warunki - są dość wytrzymałe, tanie i w kolorze olive :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts