JaWojteq Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Witam, Mam pewien problem. Replika mp5 navy jg full metal. Strzelała normalnie, rozebrałem ją i teraz nie chce kulek podawać. Składałem ją dwa razy, myśląc, że problem leży po stronie źle złożonej komory, czy też ułożonej gumki hopa, wszystko jest jednak prawidłowo... Replikę przed pierwszym złożeniem rozbierał brat, i "wyleciała" taka o część: Uploaded with ImageShack.us Czy to może być przyczyną niepodawania kulek? Replika jeszcze nie złożona po przyłożeniu komory i włożenia maga strzela, po złożeniu w całość już nie. Nie wiem czym może to być spowodowane, Proszę o pomoc, bo sam chyba nie dojdę :). Szczególnie od czego jest ten plasticzek, i kawałek metalu. Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Jeżeli jest to replika z kolbą wysuwaną ten plasticzek jest od kolby, znajduje się w tylnym prawym miejscu body. Dysza się porusza po złożeniu czy ma jakieś opory? Jak zgrywa się magazynek z komorą HU. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted October 9, 2011 Author Report Share Posted October 9, 2011 Tak kolba jest wysuwana. Dysza chodzi normalnie, zgrywa się tak, że kulki do komory wpadają:) Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 To ten plastik jest od kolby, a co do kulek to one wpadają do komory i co?, wytaczają się lufą zostają w komorze? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted October 9, 2011 Author Report Share Posted October 9, 2011 Właśnie i nic, zostają w komorze, tak patrząc mogę powiedzieć, że przed tym brzuszkiem od gumki hopa, ale regulacja na zero nic nie daje... Dysza chodzi, bo czasami jak odwrócę replikę, to jedna kulka wystrzeli. Zmienię jeszcze komorę jak będę miał chwilę czasu, może z nią coś jest, ale byłoby to dziwne, bo przed rozbiórką strzelała. Najgorsze jest to, że brat ze znajomym ją rozebrali, może im coś uciekło :zastanawia: Mp5 robię różne, ale pierwszy raz taki problem się pojawił. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 W tej navy masz komorę przykręcaną do body czy taką jak w cymkach? Pozwoli mi to zobrazować ją w myślach i może coś wymyślę. Dystanser nie dociska zabardzo gumki. Próbowałeś na innej gumce? Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 Komora zwykła jg, przykręcana do body. Gumki nie zmieniałem, może powinienem, po sprawdzeniu "na sucho" wszystko działało, poduszka od podkręcania chowa się, i pokazuje w zależności od ustawienia hopa. Tak sobie myślę, co może być przyczyną, ale gumka cała, regulacja działa, komorę uszkodzić raczej ciężko. No nic wstawię inną komorę i gumkę, zobaczymy czy pomoże. Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted October 12, 2011 Author Report Share Posted October 12, 2011 Była to wina komory, nie wiem czy źle odlana, czy co, ale była lekko jajkowata zamiast okrągła. Patrząc się na otwór tam gdzie dysza wchodzi. Dziwne że strzelała normalnie, rozebrałem złożyłem, i wtedy ta wada się ujawniła :). Dzięki za pomoc, Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts