Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zacinki magów na M4 G&P

Recommended Posts

M4 G&P z standardową komorą HopUp. Magazynki jakie mam:

1. Mid g&p - podaje jak szalony, 0 zacinek

2. 3 magazynki MAG plastikowe, mid-cap - wszystkie mają przerwy w podaniu, strzelam ciągłym: 5 kulek wyleci i muszę poklepać magazynek zeby znowy podawał i tak co chwile :/

3. 4 nowiutkie mid-capy STAR, plastikowe, pojemność 85 kulek - to samo co przy MAGach, wypluje kilka kulek i zacinka, poklepie magazynek, wypluje kilka kulek :/

Denerwujące. Czasem to mam wrażenie, że ta replika z powodzeniem udaje prawdziwe M4 w ilość zacięć.

Myślałem, może magazynki są brudne i wyczyściłem midy MAGa, ale to nie pomogło. Nowiutkie Stary też jakoś nie chcą współpracować.

Swoja drogą to jak Wy czyścicie plastikowe magazynki?

Ktoś miał podobny problem? Moze jest jakieś rozwiaznie? W niedziele na strzelance sprawdzę magazynki na innych replikach.

EDIT:

Dzisiaj troche przy tych magach posiedziałem, problemem jest łączenie miedzy komora HopUp a kominem magazynka. Po włożeniu magazynka do gniazda, on trochę opada (2mm) i tyle wystarczy zeby blokada w magazynku sie przesunęła i zablokowała podanie kulek. Komora HopUp ma już troche wytarte gniazdo w miejscu blokady magazynka :/ Nie mam na razie jak zrobic zdjęć, jak przyjdzie karta pamieci to wrzucę. Trochę pomaga podklejenie gniazda od zwalniacza magazynka w magu Star'a.

No nic to jutro będę musiał na strzelance trzymać magazynek i dociskać go w górę, w kierunku komory.

Czyli jednak nie jest to wina kulek

Edited by LogaN