Meche Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 M4 G&P z standardową komorą HopUp. Magazynki jakie mam: 1. Mid g&p - podaje jak szalony, 0 zacinek 2. 3 magazynki MAG plastikowe, mid-cap - wszystkie mają przerwy w podaniu, strzelam ciągłym: 5 kulek wyleci i muszę poklepać magazynek zeby znowy podawał i tak co chwile :/ 3. 4 nowiutkie mid-capy STAR, plastikowe, pojemność 85 kulek - to samo co przy MAGach, wypluje kilka kulek i zacinka, poklepie magazynek, wypluje kilka kulek :/ Denerwujące. Czasem to mam wrażenie, że ta replika z powodzeniem udaje prawdziwe M4 w ilość zacięć. Myślałem, może magazynki są brudne i wyczyściłem midy MAGa, ale to nie pomogło. Nowiutkie Stary też jakoś nie chcą współpracować. Swoja drogą to jak Wy czyścicie plastikowe magazynki? Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Mam identyczny problem, tylko że z M16 G&P - real Magpul - 5/10 podaje ok - mid G&P - 5/10 podaje ok - mid SRC - 8/10 podaje ok te same magi u kumpla w M4 podaje 10/10 i już mi ręce opadają bo nie mam pomysłu Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Miałem takie objawy w swoim G&P przy felernych kulkach. Potem się okazało, że 3/4 paczki było do wywalenia, bo jakieś połamusy się trafiły (a niby Guarder daje radę). Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Jedyne kulki jakie mam pod ręką to Bioval, co nie zmienia fakty że w mojej emce nie latają a u kumpla bez problemu Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Meche, jakich kulek używasz? O firmę mi chodzi, rzecz jasna. Testowałeś te magazynki w innej replice? Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Nie wiem czy pomogę bo nie mam emki G&P. Ale miałem podobny problem po wymianie komory hu na ultimate - okazało się, że gumka i lufa były za mocno wciśnięte w komorę i to powodowało zacinanie się kulek. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Problem imho leży w magazynku, nie w samej replice. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted October 27, 2011 Author Report Share Posted October 27, 2011 Kulki to Guarder 0.2g, miałem też Excele 0.23,0.25 i było to samo Quote Link to post Share on other sites
Piec Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Kulki P&J 0.25, magazynki BOYI'a (low capy 60 kulek). Gniazdo podklejone trzema plastrami taśmy izolacyjnej od strony spustu i zero zacinek, a magi siedza ciasno. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted October 29, 2011 Author Report Share Posted October 29, 2011 (edited) Ktoś miał podobny problem? Moze jest jakieś rozwiaznie? W niedziele na strzelance sprawdzę magazynki na innych replikach. EDIT: Dzisiaj troche przy tych magach posiedziałem, problemem jest łączenie miedzy komora HopUp a kominem magazynka. Po włożeniu magazynka do gniazda, on trochę opada (2mm) i tyle wystarczy zeby blokada w magazynku sie przesunęła i zablokowała podanie kulek. Komora HopUp ma już troche wytarte gniazdo w miejscu blokady magazynka :/ Nie mam na razie jak zrobic zdjęć, jak przyjdzie karta pamieci to wrzucę. Trochę pomaga podklejenie gniazda od zwalniacza magazynka w magu Star'a. No nic to jutro będę musiał na strzelance trzymać magazynek i dociskać go w górę, w kierunku komory. Czyli jednak nie jest to wina kulek Edited October 29, 2011 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
dj_drops Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 u mnie niestety dociśnięcie maga nie pomaga, może bardzo minimalnie - ale dalej to nie jest akceptowalne. W tym tygodniu mam nadzieje że się okaże co było/jest problemem u mnie - narazie obstawiam komorę Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts