morf420 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 ELo . Mam takie pytanie gdyż nie znam się zbytnio na tuningu replik . Chciał bym troszkę polepszyć bebechy SWD od JG . Co jako pierwsze wymieniać ? Budżet to około 300 -350 zł. Ewentualnie ile fps przy tym zyskam myślałem o gumce , nowych łożyskach kulkowych , metalowej łożyskowej prowadnicy sprężyny , metalowej głowicy cylindra , uszczelnionej dyszy i ewentualnie wzmocniona łożyskowana głowica tłoka , co myślicie? jak by ktoś mógł to poprosił bym o linki do tych oto części . thx Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Ja bardziej bym stawiał na uszczelnienie wszystkiego wymianę gumki hu i lufy na preckę a dopiero później bym myślał o mocy. Po tej wymianie jeszcze trochę kasy Ci zostanie wiec możesz najpierw wstawić mocniejsze części a potem dopiero myśleć o tuningu mocowym. Chociaż twój karabin wg mnie średnio się nadaje do tuningu tzn było by mi szkoda w niego pakować kasy lepiej kupić coś porządnego jeśli myślisz o ASG na dłużej Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 Ja go przerobiłem nieco na PSLke - Rumuńska wersja swd , http://imageshack.us/g/716/1319641896249.jpg/ , i dlatego teraz już nie szkoda mi w niego wwalać kasy bo się nad tym napracowałem troszkę Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Masz 350 zł? Kup używaną Cymę 0.40/0.45/0.48, przełóż sobie GB, odsprzedaj za tyle samo. Dalej masz 350, ale masz też świetny GB. Za kasę kupujesz M130 Guardera, gumę systemy i preckę Promyka. Voila. Albo olej tego dragunowa, bo plastikowy, i kup stalowe AK, do nich też można podpasować konwersję. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 chyba że jako pierwsze na wymianę dam body na metalowe i już bedzie zupelnie co innego Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Nie dasz, bo nie kupisz stalowego body pasującego do Twojego "swd", gdyż Twoje AK jest w systemie TM, a stalowe body robione są w systemie VFC. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 A no to sorry to co innego. Jeśli chcesz z niego zrobić snajperkę to trzeba jak zawsze wyłożyć dużo kasy ale żeby zwiększyć jego zasięg nie będzie już tak trudno najpierw gumka np systema (koło 30zł) lufa precyzyjna (np. Madbull, Guarder, Systema koło 150zł) a dalej to zwykłe uszczelnienie czyli teflonfix (koło 2 zł). Jeśli osiągi nadal będą nie wystarczające to mocniejsza sprężyna... tylko co za tym idzie części będą się szybciej zużywały i będzie trzeba je wymienić Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 a to cie zaskoczę , https://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/metalowe_body_do_ak-47s_src-259.html . użytkownik Dread coś pisał w innym temacie ze to się nada , a są nówki z metal body http://www.militarny24.pl/jg-jg511t-metal-body,p2340701.html Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Body może G&H zrobić ale pewnie będą chcieli tyle kasy za to że taniej będzie kupić nową replikę pomysł Lesia jest dobry z GB od nowych cymek bo są pancerne Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 a zmieszczę ten GB do mojego PSL ? Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 twój karabin ma GB V3 więc powinno bez problemu wejść ale głowy nie dam poszukaj gdzieś na forum Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 wydaje mi się że ma V2 Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 http://images.gunfire.pl/recenzje/ak47jg_swd.htm GB v3 z tego co GunFire pisze Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 nom rzeczywiście Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Muszę przyznać że ładnie Ci ten karabin wyszedł tylko jeszcze maga by się przydało zmienić i dać mu trochę mocy Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 (edited) no właśnie wiem , maga miałem zamawiać oryginalnego od PSL , dlatego szkoda mi olewać ten karabinek Edited October 31, 2011 by morf420 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 a to cie zaskoczę , https://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_czesci_metalowe/metalowe_body_do_ak-47s_src-259.html . użytkownik Dread coś pisał w innym temacie ze to się nada Niestety nie czuję się zaskoczony. Ja mówiłem o STALOWYM body, jak w ostrym, Ty pokazujesz mi znalowe. Oczywiście, że będzie pasowało, bo jest w systemie TM. Tyle, że jest znalowe, jak już mówiłem. I nie wiem, czy opłaca się wywalać na nie 2 stówy. Nie możesz przełożyć swojej kolby i frontu na normalne AK? Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Szczerze wątpię czy wejdzie bo PSL ma magazynek na rozmiar taki jak SWD a u Ciebie wchodzą zwykłe od AK więc ciężko będzie Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 Snajper , z oryginalnego maga bym wyjął bebeszki , troszke do poszeżyl i jakoś upchnął tam krótki mag od AK , Lesio , no mógł bym , ale na metal body ak z wszystkimi cześciami i konwersję wydam majątek , tak mi się wydaje Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Najbardziej pasowało by body od SWD ale co do stalowego to zostaje nam tylko CA albo RS a z tym było by trudno i drogo, możesz zrobić z body od SWD A&K często ktoś sprzedaj na części i wtedy by nie było problemu z magazynkiem, tylko gorzej z dopasowaniem GB Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 i do tego body co dałem linka mógł bym odrazu ładować montaż i PSO myślę , że z body od SWD nie ma co kąbinować bo ono jest zbyt płaskie i wydłużone , nie tak jak w oryginale Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 włożyć bebechy od maga twojego maga do oryginalnego by nie było problemu tzn trochę za długi mógł by być... ale skorupa oryginału jest za duża to karabinu Co do PSO to spory wydatek Ci się szykuje albo chińskie koło 400zł albo PSOP na allegro da się dorwać ale to jeszcze drożej. Szczerze czekam na efektu bo bardzo ciekawy projekt ja właśnie swojego SWD na gaz przerabiam i mam PSOP teraz tylko drewienka i wszystko:D Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Najbardziej pasowało by body od SWD ale co do stalowego to zostaje nam tylko CA albo RS a z tym było by trudno i drogo, możesz zrobić z body od SWD A&K często ktoś sprzedaj na części i wtedy by nie było problemu z magazynkiem, tylko gorzej z dopasowaniem GB A mogę wiedzieć, czemu body od SWD do Romaka pasuje bardziej? V3 nie wejdzie do swd a&k. A stalowe ak używane dorwiessz za 3 stówki. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 stalowe używane AK 3 stówki , konwersja stówka to mam 400 a tu body pasujące za 190 i nic nie trzeba kąbinować od nowa , tak myślę że właśnie brać te body i potem ewentualnie bebeszki podrasować Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 Dobra , biorę to body bo nie ma co z plastikiem sie bawić Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts